Η …ανάκριση του Δημήτρη Πρίφτη

Σε …ανάκριση για περίπου ένδεκα λεπτά υποβλήθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στην αίθουσα Τύπου του Αλεξανδρείου Μελάθρου.

Η εμφάνιση του Άρη προκάλεσε ερωτήσεις για όλα τα τρέχοντα αγωνιστικά ζητήματα κι ο προπονητής του Άρη έδωσε πειστικές και αναλυτικές απαντήσεις.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Πρίφτης είπε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για το αποτέλεσμα και την προσπάθεια στα τρία δεκάλεπτα του αγώνα.

Τα πράγματα είναι απλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι:ήταν καθαρά ενεργειακό θέμα. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε γρήγορα πόδια, δεν είχαμε αντιδράσεις, δεν βάλαμε τα σώματά μας.

Χρειάστηκε ψυχισμός για να το κάνουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο και το κάναμε. Ρόλο έπαιξε και η ώθηση από τον κόσμο.

Το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά αμυντικά στο τρίτο δεκάλεπτο μας στέρησε πόντους από πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς, στοιχείο που μας έδωσε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο.

Υπάρχει πραγματική κούραση και είναι για μας πολύ σημαντικό πως θα διαχειριστούμε το θέμα, καθώς υπάρχουν αρκετοί μικροτραυματισμοί και ο αποψινός τραυματισμός  του ΜακΝιλ που κάνουν το έργο μας πιο δύσκολο.

Ουσιαστικά θα παίξουμε σε δύο ημέρες απέναντι στα Τρίκαλα με μία απλή προπόνηση την Παρασκευή. Αύριο(05/11) δεν θα πιάσουμε καν μπάλες.

Το περίμενα αυτό το πράγμα, καθώς η Στεάουα είναι καλή ομάδα με ισορροπία.

Ο Τζέραλντ Λι που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος, είναι πολύ καλός παίκτης, διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι κι απέναντί μας ήταν πολύ αποτελεσματικός μέσα στο καλάθι.

Όλες οι ομάδες του θεσμού είναι πολύ καλές, πολύ  ανταγωνιστικές».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε:

Για τον τραυματισμό του ΜακΝιλ: «Όταν τον είδα να πέφτει θεώρησα ότι υπέστη πάρα πολύ σοβαρό τραυματισμό και κυρίως όταν τον είδα πως χώλαινε όταν πήγα κοντά του.

Μόνο κάτι άσχημο περιμένεις, όταν αυτός ο σκληρός τύπος αντιδρά έτσι.

Τώρα αισιοδοξούμε για την κατάστασή του, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς, θα δούμε αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί».

Για τα αβίαστα λάθη του Γουότερς σε κομβικά σημεία του αγώνα: «Σίγουρα ισχύει και γι αυτόν η παράμετρος κούραση.

Στο λάθος που έχετε εστιάσει και έχουμε όλοι το μυαλό μας ήταν ευθύνη του Τζέικ(Κοέν). Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει διαφορετικά και γι αυτό έγινε το λάθος».

Για τα σουτ που πήραν στο τέλος ο Μούρτος και ο Κοέν: «Τα θεωρώ πολύ σημαντικά και ειδικά το σουτ του Μούρτου, το οποίο παίρνει μετά από άλλο άστοχο σουτ κι είναι αποτέλεσμα της προπόνησης που κάνει εδώ κάθε πρωί. Το αξιοσημείωτο δεν είναι ότι το έβαλε, αλλά ότι  το επιχείρησε».

Για την υπερβολική αισιοδοξία σε κύκλους γύρω από την ομάδα: «Προσωπικά μένω έξω απ αυτά, προσπαθώ να μην τα παρακολουθώ.

Ξέρω τι γίνεται και ποια είναι η κατάσταση και τι να περιμένω. Είμαι ψύχραιμος κι οτιδήποτε λέγεται σε θεωρητική βάση είναι επικίνδυνο.

Τα βασικά στοιχεία για να προοδεύσεις είναι δύο:δουλειά και ταυτόχρονα να κάνεις υπομονή.

Το δεύτερο στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για να “κουμπώσει” στο πρώτο.

Οτιδήποτε απότομο δεν είναι στέρεο, δεν είναι ασφαλές, είναι επικίνδυνο.

Η ομάδα κάνει προσπάθεια, έχει ψυχισμό,  ανταγωνιστικότητα και προχωράει.

Νομίζω αυτό βλέπει ο κόσμος και γι αυτό αγκαλιάζει την ομάδα. Όμως, χρειάζεται υπομονή».

Για την καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου: «Πήραμε σημαντική βοήθεια από κάποιους παίκτες στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν έγινε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό που στερηθήκαμε ήταν οι πόντοι του ανοιχτού γηπέδου κι αυτοί οι πόντοι έρχονται μέσα από την άμυνα.

Φυσικά για να τρέξεις στο γήπεδο χρειάζεται ενέργεια.

Για το ενδεχόμενο προσθήκης παίκτη: «Δεν σκέφτομαι ενίσχυση, πιστεύω ότι πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση.

Αναμφίβολα θα έχουμε κόστος, αλλά πιστεύω ότι το κόστος αυτό θα είναι μικρότερο από το κόστος που θα δημιουργήσει στην ομάδα μία προσθήκη. Είναι πολύ απλή η σκέψη.

Πάντως, η κούραση θα έχει κόστος, πάντα έχει, παντού έχει».