Τελευταίες «παραστάσεις» στο γήπεδο της Κράσνονταρ!

Οι ομάδες του Κράσνονταρ, η ομώνυμη και η Κουμπάν χτίζουν τα νέα τους γήπεδα και έτσι το στάδιο «Κουμπάν» που θα φιλοξενήσει σήμερα τον ΠΑΟΚ ζει τις τελευταίες του «δόξες».

Αναλυτικά από το paokfc.gr:

Η εξέλιξη είναι αμείλικτη και ο χρόνος ο χειρότερος εχθρός. Αν δεν μπορείς ν’ ακολουθήσεις σε ξεπερνάει η εποχή. Το Στάδιο Κούμπαν, ποδοσφαιρική καρδιά του Κράσνονταρ για πάνω από 55 έτη, ζει τις τελευταίες του μεγάλες στιγμές, καθώς οι μεγάλες ομάδες της πόλης το εγκαταλείπουν.

Το «παλιομοδίτικο» γήπεδο δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί να νέα στάδια και θα πάρει την θέση του στην ιστορία. Μία λαμπρή ιστορία 55 ετών. Οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1960 και στις 14 Μαΐου του 1961 η τοπική ομάδα υποδέχθηκε την Σταύροπολ για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του νεόδμητου τότε σταδίου. Αρχικά το γήπεδο μπορούσε να φιλοξενήσει 20.000 κόσμο, μέχρι το 1979 όταν και έγινε μία πολύ σημαντική ανακαίνιση.

Αφορμή για την ανακατασκευή του γηπέδου στάθηκε ο προβιβασμός της τοπικής ομάδας, στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Σοβιετικής Ένωσης. Οι επερχόμενες συναντήσεις με τις μεγάλες ομάδες της εποχής, όρισε και τους στόχους της μεταμόρφωσης του σταδίου. Κατά την διάρκεια των εργασιών προστέθηκε ένα επίπεδο στις οριζόντιες εξέδρες διπλασιάζοντας την χωρητικότητα, προστέθηκαν προβολείς ενώ εκσυγχρονίστηκε και ο αγωνιστικός χώρος ώστε να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Το γήπεδο σήμερα χωράει 31.654 θεατές, αριθμός που διαμορφώθηκε το 2009 μετά από την τοποθέτηση νέων καθισμάτων. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο γήπεδο.

Τοποθεσία και πρόσβαση

phoca_thumb_l_kuban-stadium_06Το γήπεδο βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης και μόλις ενάμισι  από τον σταθμό των τρένων, σε μία καταπράσινη τοποθεσία. Από την πόλη υπάρχουν πολλά δρομολόγια για το γήπεδο, είτε με λεωφορεία είτε με τραμ.

Οι αποφάσεις ειλημμένες και οι διαδικασίες τρέχουν. Τόσο η αντίπαλος του Δικεφάλου στο Europa League Κράσνονταρ, όσο και η Κούμπαν έχουν αρχίσει ήδη να χτίζουν τα καινούργια τους γήπεδα. Παρά την μη επιλογή της πόλης να φιλοξενήσει παιχνίδια του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ρωσία, οι δύο ομάδες συνεχίζουν κανονικά, έτσι το Στάδιο Κούμπαν θα…αδειάσει.