Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος!

Η χθεσινή ήταν ιδιαίτερη μέρα για τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και για όσους ακολούθησαν την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ρωσία…

Στο Κράσνονταρ, σε μία περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο, διαπίστωσαν όλοι ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά ένας άνθρωπος, που λατρεύεται από τους Έλληνες της περιοχής.

Και δεν είναι λίγοι.

Συναντήσαμε ανθρώπους, που μιλούν ρωσικά, έχουν ρωσικά ονόματα, αλλά στις φλέβες τους κυλά ελληνικό αίμα. Μαζί μ΄ αυτούς, που φωνάζουν ότι είναι Έλληνες, ακόμη και στο ένα εκατομμύριο, υπολογίζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που ζουν στην περιοχή του Κράσνονταρ, του Σότσι και του Ροστόφ, και έχουν ελληνικές ρίζες.

Για όλους της Έλληνες της περιοχής, ο Ιβάν Σαββίδης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Είναι ο άνθρωπος που βοηθά να μένουν ζωντανοί και να αναπτύσσονται οι ελληνικοί σύλλογοι και η ελληνική φλόγα στην περιοχή. Είναι γνωστό ότι ο Σαββίδης χρηματοδοτεί πολλές δράσεις στην περιοχή και για τον εκεί ελληνισμό, είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος.

Οι άνθρωποι που ήρθαν χθες το βράδυ απ΄ όλες τις περιοχές της Νότιας Ρωσίας για να δουν την ομάδα του Ιβάν (μια παρέα έκανε 400 χιλιόμετρα οδικώς σε κακοτράχαλους δρόμους, για να έρθει στο παιχνίδι) και κάποια στιγμή στη διάρκεια του αγώνα, εκτός από τις ιαχές “ΠΑΟΚ – ΠΑΟΚ”, να φωνάξουν ρυθμικά το όνομά του!

Ο Σαββίδης ήταν πολύ χαρούμενος χθες το βράδυ, γιατί προφανώς κάτι τέτοιες στιγμές δεν πληρώνονται με χρήμα. Ήταν βέβαια στεναχωρημένος με την εμφάνιση της ομάδας του κι όχι μόνο με το αποτέλεσμα, γιατί στον αγωνιστικό χώρο του Κράσνονταρ περίμενε να δει μια ομάδα με ηγετικό ρόλο, όπως ο δικός του ρόλος στην περιοχή…