«Ηθικό στοιχείο ο Γκιρτζίκης»

Στη διαιτησία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σπανός στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε ότι ένα μέτρο θα ήταν η αποπομπή των ρέφερι που κάνουν μεγάλα λάθη, ώστε να παραδειγματιστούν–φοβηθούν οι υπόλοιποι.

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου αναφέρθηκε στην ελληνική διαιτησία και αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Γκιρτζίκη επί του θέματος.

Αναλυτικά:
Για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας: «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες στην ΚΕΔ και κατ’ επέκταση στην ΕΠΟ να παίρνουν κάποιες αποφάσεις γρήγορες και έγκαιρες. Όταν ξεκινήσεις και στείλεις έναν – δύο σπίτι τους, οι υπόλοιποι θα μπουν σταδιακά στο σωστό δρόμο. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε μία απόφαση και αν δεν θέλουμε να υπάρχει καχυποψία, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει».

Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη: «Τον θεωρώ έντιμο άνθρωπο, ηθικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, μπορούμε να το διορθώσουμε. Δεν χρειάζεται να μιλάμε συνεχώς για καχυποψία. Οι χιλιοτραγουδισμένοι διαιτητές πρέπει να πάνε σπίτι τους. Οι 15 μέρες έξω είναι ημίμετρα. Εκείνο που θα πειράξει έναν διαιτητή, πόσω μάλλον έναν διεθνή, να τον στείλουν να σφυρίξει έναν αγώνα Γ’ Εθνικής ή περιφερειακού πρωταθλήματος. Έχω μιλήσει με τον κ. Γκιρτζίκη και με διαβεβαίωσε ότι η ομάδα μου θα έχει το 50-50. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω, ή δεν ψάχνουμε άλλοθι. Και σε άλλα γήπεδα είχαμε λάθη και είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Θέλουμε ο συνεταιρισμός να μιλήσει με την ΕΠΟ και πρέπει να τακτοποιήσουμε το θέμα της διαιτησίας. Αν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, να γίνουν και να μην τα λέμε μόνο».