«Μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης»

Βραβεύτηκε ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής Ντίεγκο Ρομάνο με τον Σάββα Κωφίδη να του παραδίδει το βραβείο και να του… βγάζει το καπέλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στο πλαίσιο της βράβευσης Κοφίδης και Ρομάνο:

Κωφίδης:

Ο Ντιέγκο είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θαυμάζω, για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και την ποδοσφαιρική του ευφυία. Και σήμερα είναι διπλή η χαρά μου, καθώς είναι τιμή μου να τον βραβεύσω για τις επιδόσεις του. Πιστεύω ότι ανάλογες εμφανίσεις, ο Ντιέγκο μπορεί να τις επαναλαμβάνει πολύ συχνά.
Την Κυριακή ο Ηρακλής παίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να κερδίσει η ομάδα κάτι από αυτό το παιχνίδι;
Πρώτα απ’ όλα, θα είναι ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, σε μία φανταστική ατμόσφαιρα, καθώς το γήπεδο είναι εξαιρετικό. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα η καλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά δίνεται η ευκαιρία και στη δική μας ομάδα να παίξει δυνατά, να ανταγωνιστεί και να κερδίσει ότι μπορεί από την πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας. Νομίζω μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να το καταφέρουμε και φυσικά το ματς αυτό είναι και μία μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες του Ηρακλή. Μακάρι να επαναλάβει ο Ντιέγκο την εμφάνιση με τον Ατρόμητο, για να έχουμε ακόμη περισσότερες πιθανότητες.
Ο Ολυμπιακός έδωσε αγώνα την Τετάρτη για το CHAMPIONS LEAGUE. Θεωρείς ότι μπορεί να είναι κουρασμένος και ο Ηρακλής να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλό απ’ το παιχνίδι;
Ο Ολυμπιακός είναι σε τέτοιο επίπεδο και σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητας, που δεν επηρεάζονται τόσο πολύ με ενδιάμεσα παιχνίδια. Ίσως μπορεί να τους επηρεάσει ο εφησυχασμός μετά από μία τέτοια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, παρά η κούραση. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο τώρα στον Ολυμπιακό.
Πώς βλέπεις και πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
Είναι μία μεταβατική περίοδος η φετινή, όπου ο Ηρακλής πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα να σταθεροποιηθεί στην Superleague, και από εκεί και πέρα να βάλει τις βάσεις για να είναι ανταγωνιστικός στα επόμενα πρωταθλήματα.

Ρομάνο:

Ναι, είναι ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε κάθε μέρα και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε την ίδια πίστη για τη νίκη, όπως και στον αγώνα με τον Ατρόμητο, τότε μπορούμε να πάρουμε κάτι πολύ σημαντικό.
Η ομάδα θα πάει πιο προετοιμασμένη στην πρωτεύουσα, απ’ ότι πήγε πριν λίγες μέρες στο ματς με την ΑΕΚ;
Φυσικά και θα είναι έτσι όπως τα λέτε. Η νίκη που κάναμε μας έδωσε πολλά, πέραν των 3 βαθμών. Τώρα, πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, να παίξουμε με μυαλό για να καταφέρουμε το στόχο μας.
Πέτυχες δύο γκολ τη Δευτέρα. Ποιό ήταν το πιο δύσκολο κατά τη γνώμη σου, και ποιό σου άρεσε περισσότερο;
Έχω την εντύπωση ότι το πρώτο γκολ ήταν το πιο δύσκολο, όμως εμένα μου άρεσε πιο πολύ το δεύτερο, γιατί παρά το μικρό ύψος μου, θέλω να μπαίνω στην αντίπαλη περιοχή, να πηδάω για κεφαλιά και να σημειώνω γκολ (γέλια!).
Μέσα απ’ τα παιχνίδια, ψάχνεις να βρεις καλό ρυθμό. Θεωρείς ότι μ’ αυτό το βραβείο, τονώνεται ακόμη περισσότερο η ψυχολογία σου;
Σίγουρα, νομίζω ότι αυτό το βραβείο ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για μένα, το χρειαζόμουνα πάρα πολύ. Άλλωστε, όλοι γνωρίζετε πως αυτό που κάνω, το αγαπώ πολύ, και προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι. Η νίκη αυτή ήταν σημαντική για την ομάδα, κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι την πορεία μας.