Τι ψάχνει ο Άρνεσεν

Σε λιγότερο από δύο μήνες ανοίγει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου, στον ΠΑΟΚ άρχισαν να συνειδητοποιούν που βρίσκονται οι αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας και ο Φρανκ Άρνεσεν, ύστερα από συζήτηση με τον Ιγκόρ Τούντορ, άρχισε την αναζήτηση και την οριοθέτηση στόχων στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Δανός είναι ήδη σε επαφή με τους ανθρώπους, που εμπιστεύεται ανά την Ευρώπη, είναι γνωστό ότι σε όλες τις ομάδες, που δούλεψεμ συνεργάζονταν με μια ομάδα ανθρώπων της μεταγραφικής αγοράς, που έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του, και μ΄ αυτή την ομάδα ανθρώπων θα πορευτεί και πάλι.

Τον Ιανουάριο οι επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι δεν είναι πολλές καθώς με εξαίρεση την ανατολική Ευρώπη, δεν υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες, αφού στην κεντρική Ευρώπη δεν λήγουν συμβόλαια στις 31 Δεκεμβρίου.

Τον Ιανουάριο μπορεί κανείς είτε να πάρει παίκτες με αγορά, που τέτοια εποχή είναι και λίγο πιο ακριβοί, είτε να πάρει παίκτες, που έχουν συμβόλαια, αλλά για διάφορους λόγους, οι ομάδες τους, τους παραχωρούν ακόμη και ως ελεύθερους ή δανεικούς. Κι αυτοί συνήθως ανήκουν στην κατηγορία των προβληματικών ή των… μετρίων.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη αγορά, λοιπόν, ο Άρνεσεν ξεκίνησε να ψάχνει έναν παίκτη, κάτι σαν τον Πέλκα.

Ο νεαρός είναι ο μοναδικός σ΄ αυτή την κατηγορία, των μεσοεπιθετικών,, που συνδέουν τις γραμμές, αξιοποιούν τους επιθετικούς, έχουν την ατομική προσπάθεια και μπορούν να απειλήσουν και μόνοι τους.

Τέτοιο στυλ παίκτη ο Τούντορ νιώθει ότι έχει μόνο τον Πέλκα και σε κάποιες φορές ποντάρει περισσότερο κι απ΄ όσο θα έπρεπε πάνω του, ρίχνοντας ενδεχομένως και περισσότερη πίεση στην πλάτη του, απ΄ όση θα μπορούσε να σηκώσει. Ο Κροάτης θέλει έναν τέτοιο παίκτη ακόμη, για να μην… ξεζουμίζει τον Πέλκα.

Υπό προϋποθέσεις, στο μεταγραφικό παζάρι ο Άρνεσεν θα ψάξει κι έναν κεντρικό αμυντικό, καθώς σ΄αυτή τη φάση, οι επιλογές του Τούντορ είναι τέσσερις για τρεις θέσεις.

Το πρόβλημα σ΄ αυτή την περίπτωση είναι πως υπάρχει το βαρύ συμβόλαιο του Κόστα (1.200.000 ευρώ φέτος), με τον Πορτογάλο να σφυρίζει… κλέφτικα σε κάθε κρούση είτε για αποδέσμευση, είτε για αναπροσαρμογή προς το κάτω, που έγινε στο τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή : Livesport