«Δεν διάλεξα την ενδεκάδα επειδή έτσι ξύπνησα μια μέρα»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέντευξη Τύπου του Ίγκορ Τούντορ ήταν πολύ μεγάλη σε διάρκεια. Και ακολούθησε των δηλώσεων του Φρανκ Άρνεσεν. Ο Κροάτης είπε πολλά…

Για την αλλαγή του συστήματος: «Άλλαξα το σύστημα γιατί πιστεύω ότι θα έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα δεν κερδίσαμε. Είμαστε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Σήμερα πετύχαμε τρία γκολ είχαμε ευκαιρίες και για άλλες. Αυτό το σύστημα μας βοήθησε να δημιουργήσουμε. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όταν μπορύσαμε και μετά δεχθήκαμε γκολ και δεν τα καταφέραμε».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δεν είναι για μέαν καλή στιγμή να πω πολλά. Γιατί είμαι απογοητευμένος. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε και δεν κερδίσαμε. Ανεξάρτητα από το σύστημα, τους παίκτες και τον προπονητή, αυτό το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε. Είμαι απογοητευμένος».

Σε άλλες ερωτήσεις για το σύστημα ανέφερε: «Έχω μιλήσει για τις αλλαγές στο σύστημα πριν το ματς με την Κράσνονταρ. Ότι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο πιο ρεαλιστές, να δημιουργήσουμε πιο καθαρές ευκαιρίες. Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα ότι και να σας πω ότι και να αναλύσω θα είμαι λάθος».

Είπε ακόμη: «Πιστεύετε ότι δεν κερδίσαμε λόγω σύστημα; Εγώ δεν το πιστεύω. Είχαμε τις ευκαιίες. Αν ε΄χιαμε σκοράρει εμτά το 3-2τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Μετά από ένα τέτοιο αποτέλσμα ότι κι αν πείτε εσείς θα έχετε δίκιο κι εγώ άδικο. Προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να βρω πως μια ομάδα μας έβαλε τρία γκολ, ενώ μέχρι στιγμής είχε πετύχει μόλις οκτώ».

Για το αν υπάρχει αναρχία στην ομάδα: «Δεν υπάρχει αναρχία στην ομάδα μου. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Οτι και να πείτε έχετε δίκιο. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ. Να αναλάβω την ευθύνη μαζί με τους ποδοσφιαριστές μου και την επόμενη μέρα να γίνουμε καλύτεροι».

Για την άμυνα: «Δουλεύω κάθε μέρα με πάθος και ένταση με όλη μυο τη δύναμη και την καρδιά να κάνωτον ΠΑΟΚ να παίξει καλύτερα και να κερδίζει. Όλες οι μέρες μου είναι γεμάτες από αυτό. Σκέφτομαι πως θα γίνουμε καλύτεροι. Μαζί με τους βοηθούς μου παίρνουμε τις αποφάσεις και όλη την ευθύνη των αποφάσεων. Είναι μυστήριο και για μένα πως γίνεται να δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ».

Για τις επιλογές του στην ενδεκάδα: «Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε και θα έχετε δίκιο. Κάνω τις επολογές μου. Δεν διάλεξα την ενδεκάδα επειδή έτσι ξύπνησα μια μέρα. Δεν άφησα έξω τον Τζαβέλλα για τη φάτσα του ή τα μαλλιά. Εχω δει όλα τα παιχνίδια μας 100 φόρες και προσπαθώ να βρω το λόγο που δεχόμαστε τόσα γκολ. Τον Σκόνδρα τον έβαλα εκεί γιατί ήθελα να αμυνθούμε καλύτερα γιατί από εκεί παίζει ο καλύερος παίκτης του Πανθρακικού. Σε ό,τι αφορά στον Κόστα μίλησα μαζί του πριν το παιχνίδι. Είναι επιλογές. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και όλοι εμείς είμαστε πιο χαμηλά από την ομάδα».

Μήνυμα για τον κόσμο: «Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των ομάδων μας. Δεν έχουμε χρόνο για λόγια, αλλά να δουλέψουμε σκληρά. Πιστεύω να μας αναγνωρίζουν ότι σε κάθε αγώνα δίνουμε ό,τι μπορούμε. Τώρα δεν είναι καιρός για δικαιολογίες».

Αν είναι θέμα τύχης: «Όχι δεν είναι ώρα για δικαιολογίες μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι θα ακουστεί σαν δικαιολογία και δεν το θέλουμε».

Αν αισθάνεται πίεση κι αν ξέρει τι πρέπει να κάνει μέχρι το καλοκαίρι για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του: «Δεν έχω κάτι να πω γι΄αυτό. Εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Για την επίσκεψη οπαδών στα αποδυτήρια: «Καταλαβαίνω γιατί ήρθαν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, αλλά και να μας δείξουν τη στήριξή τους και θεωρώ ότι ήταν μια συζητηση που μπορεί να είναι επικοδοκομητική».

Για την τοποθέτηση του Άρνεσεν: «Δεν αισθάνομαι καλύτερα. Είμαι απογοητευμένος γιατί δεν κερδίσαμε».