«Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια»

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του Αντρέα Στραματσιόνι, αφού η ατάκα του για τη μάχη του τίτλου στη Super League είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις…
Ο 39χρονος Ιταλός παρουσιάστηκε από το «τριφύλλι» και ο πρόεδρος των «πράσινων» είπε «Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια»!

«Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια. Με τις συνθήκες που διεξάγεται στην Ελλάδα το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να το κερδίσουμε στο γήπεδο. Υπάρχει συστηματική αλλοίωση του πρωταθλήματος που δεν πρόκειται να αλλάξει. Από την πρώτη στιγμή στόχος μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και η πολιτεία να πάρει τα μέτρα της. Τότε ο Παναθηναϊκός όπως και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα μπορούν να κερδίσουν το πρωτάθλημα», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τον Γιάννη Αναστασίου για τα όσα πρόσφερε στο «τριφύλλι». «Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως τον Γιάννη Αναστασίου για τη δουλειά που έκανε. Να πω ότι θεωρώ απολύτως πετυχημένο το έργο του Γιάννη Αναστασίου. Έχτισε μία ομάδα. Λάθη μπορεί να έγιναν, αλλά τώρα γυρίζουμε σελίδα και ελπίζουμε με μεγάλη εμπιστοσύνη στον νέο μας προπονητή».

Σε ό,τι αφορά τον Αντρέα Στραματσιόνι επεσήμανε: «Γνωρίζετε τον καινούργιο μας προπονητή, τον κύριο Στραματσιόνι. Η επιλογή του έγινε με βάση το πλάνο μας που έχει ξεκινήσει από το 2013, ενώ ταιριάζει απολύτως με τη φιλοσοφία μας. Αυτή είναι να εξελίσσουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, να εκμεταλλευόμαστε έμπειρους παίκτες που φέρνουμε στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου ονόματος της ομάδας. Ο κύριος Στραματσιόνι έχει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με εμάς έχει δουλέψει σε μεγάλες ακαδημίες όπως της Ρόμα και της Ίντερ ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από μεγάλες ομάδες στο δύσκολο πρωτάθλημα της Ιταλίας».

Από την πλευρά του ο Αντρέα Στραματσιόνι είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και είμαι περήφανος που είμαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο τους και τους διευθυντές που με επέλεξαν και ανυπομονώ να δουλέψω για τον Παναθηναϊκό».

Είναι μια νέα πρόκληση για εσάς ο Παναθηναϊκός, ρωτήθηκε ο Στραματσιόνι και απάντησε: «Όταν ο Παναθηναϊκός με κάλεσε τα βρήκαμε από την αρχή καθώς έχουμε την ίδια φιλοσοφία και μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

«Μου αρέσει πολύ η πόλη και ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Εμπιστεύομαι το πρότζεκτ. Είμαι από την Ρώμη, μοιάζει με την Αθήνα. Θέλω να δουλέψω και να δείξω στον πρόεδρό ότι δεν έκανε λάθος με την επιλογή μου», σημείωσε ο 39χρονος προπονητής για το γεγονός πως θα δουλέψει πρώτη φορά εκτός Ιταλός.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ναι, παρακολούθησα κάποια παιχνίδια και οι άνθρωποι με ενημέρωσαν για να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα όσο πιο γρήγορα. Το επόμενο ματς είναι πολύ σημαντικό, έχουμε πολύ σημαντική δουλειά. Δεν φοβάμαι και αυτή είναι η δουλειά μου», πρόσθεσε ο Στραματσιόνι.

Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει πολλά στο τακτικό κομμάτι, ο Στραματσιόνι ανέφερε: «Όχι γιατί σέβομαι τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή, δούλεψε καλά γιατί η ομάδα είναι δεύτερη. Δεν θέλω να αλλάξω πολλά, αλλά θέλω να φέρω τις ιδέες μου. Αυτό είναι νορμάλ καθώς ο κάθε προπονητής έχει τις ιδέες του και ο Παναθηναϊκός με διάλεξε για τις ιδέες μου. Αυτό είναι φυσιολογικό θα περιμένω να δω την ομάδα, να μάθω την ομάδα και τους παίκτες και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Ξεκίνησα από νεαρή ηλικία να δουλεύω στην Ίντερ σε διάφορα πόστα πήρα πράγματα από αυτές και ο Παναθηναϊκός είναι νέα πρόκληση, θέλω να φέρω την ενέργεια μου, να κάνω το καλύτερο μου και μεταφέρω τις εμπειρίες μου».

Για τις υποσχέσεις που μπορεί να δώσει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Στραματσιόνι σημείωσε: «Δεν θέλω να δίνω μεγάλες υποσχέσεις. Στο ποδόσφαιρο μιλάνε μόνο τα αποτελέσματα, δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις στον κόσμο και τη διοίκηση. Ήρθα στη διάρκεια της σεζόν, κάποια πράγματα είναι δύσκολα και δεν έχουμε χρόνο αλλά έτσι είναι η δουλειά θα πρέπει να προετοιμαστούμε γρήγορα και να δουλέψουμε πολύ καλά για το ματς με τον Ολυμπιακό».

πηγή:sdna.gr