Με τον τίτλο «Ο Πλατινί και ο απατεώνας Έλληνας φίλος του» ξεκινά το κείμενο της δανέζικης ιστοσελίδας Ekstrabladet, ένα εκτενές ρεπορτάζ για την εγκληματική οργάνωση, τις σχέσεις του Ολυμπιακού με την UEFA όπως και σε προσωπικό επίπεδο του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μισέλ Πλατινί.
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα κάνει λόγο στις κατηγορίες εις βάρος του ισχυρού άνδρα των Πειραιτών, ενώ συνδέει και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με το θέμα της Φενέρμπαχτσε και τον αποκλεισμό της τελευταίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για αντίστοιχη υπόθεση. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Επιπλέον, αναφορά γίνεται στη σχέση του Θόδωρου Θεοδωρίδη με τους «ερυθρόλευκους», ενώ υπάρχει και επίσημη απάντηση-δήλωση του Τζιάνι Ινφαντίνο για την απόφαση να αγωνιστούν κανονικά οι νταμπλούχοι Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
«Ο υποψήφιος πρόεδρος της FIFA συνεχίζει χέρι-χέρι με τον Έλληνα που κατηγορείται ως το ”κεφάλι” εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί ο Μισέλ Πλατινί δεν ασχολείται με το πιθανότατα μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και γιατί η UEFA δεν έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το Champions League;», τονίζεται αρχικά με χαρακτηριστικό τρόπο στο θέμα της Ekstrabladet, με τους Δανούς στη συνέχεια να συνδέουν το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης με τις εκλογές για τη διαδοχή του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA.
Όπως αναφέρει το θέμα, «αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή Ελέγχου και Ηθικής της FIFA πραγματοποιεί ελέγχους για τους επτά υποψήφιους προέδρους της Ομοσπονδίας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται τόσο ο Μισέλ Πλατινί, όσο και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο». Συνεχίζοντας, στο κείμενο της δανέζικης ιστοσελίδας εκφράζονται και οι πρώτες απορίες σε σχέση με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
«Ο Μισέλ Πλατινί είναι σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες, όμως βρίσκεται ακόμη στην κούρσα της διαδοχής. Τώρα, τόσο αυτός όσο και ο Ινφαντίνο αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της περίεργης συμπεριφοράς τους στο σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι ελληνικές Αρχές. Κεντρικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον Μισέλ Πλατινί», τονίζεται από την Ekstrabladet και στη συνέχεια γίνεται αναλυτικότερη αναφορά στις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων».
«Ο Μαρινάκης κατηγορείται για σύσταση και ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης, για απειλή και δωροδοκία με σκοπό το ”στήσιμο” αρκετών αγώνων στην Ελλάδα. Η υπόθεση περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες απάτης και ηθική αυτουργία σε έκρηξη με απειλή της ανθρώπινης ζωής. Ο διαιτητής και νυν πολιτικός Πέτρος Κωνσταντινέας ήταν αυτός από τον οποίο ζητήθηκε να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς με την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012. Όταν δεν συμμορφώθηκε και η Ξάνθη πήρε τη νίκη, ο φούρνος που διατηρούσε έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης τον επόμενο μήνα και ο Μαρινάκης κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από αυτό».
Συνεχίζοντας, οι Δανοί αναφέρονται λεπτομερώς στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και το πως αυτή συνδέεται με το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με την UEFA: «Ο Μαρινάκης και η οργάνωση που κατηγορείται ότι ηγείται, ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011 έχοντας στο payroll τους την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός κατακτά κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και έχει άμεση πρόσβαση στο Champions League, από το οποίο έχει αποκομίσει τεράστιο οικονομικό όφελος.
Παρόλο που ο 44χρονος Μαρινάκης έχει συνδεθεί άμεσα με στήσιμο αγώνων και διαφθορά από το 2011, η σχέση του με την UEFA δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ο Πλατινί άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι έφτασε στο νησί της Μυκόνου ως καλεσμένος του Βαγγέλη Μαρινάκη ταξιδεύοντας με το προσωπικό του τζετ. Οι δύο άνδρες έχουν κοινή σχέση με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA και γιο του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Μοιραία, οι σχέσεις μεταξύ του ελληνικού συλλόγου και της UEFA είναι πολύ στενές».
Οι Δανοί έχουν φυσικά και όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, από την την ύπαρξη εκατοντάδων καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, με τα κινεζικά και πακιστανικά τηλέφωνα, όπως επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας, με την απαγόρευση ενασχόλησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο και τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί.
«Στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί, ενώ και στο Champions League πάει πολύ καλά. Ο Πλατινί και οι άνθρωποί του έχουν άλλωστε διατηρήσει τον σύλλογο στην διοργάνωση παρά τις τόσες εγκληματικές κατηγορίες», τονίζεται χαρακτηριστικά στη συνέχεια πριν η υπόθεση του Ολυμπιακού συνδεθεί με αυτή της Φενέρμπαχτσε και στη συνέχεια κληθεί ο Τζιάνι Ινφαντίνο να δώσει την απάντησή του στην Ekstrabladet για την υπόθεση.
«Η υπόθεση του Ολυμπιακού είναι κοινή με πολλούς τρόπους με αυτή της Φενέρμπαχτσε προ τετραετίας, όταν οι Αρχές είχαν αποκαλύψει ότι είχαν στηθεί 13 αγώνες της τουρκικής λίγκας, με 93 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης. Η θέση της UEFA περί μηδενικής ανοχής οδήγησε στον διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε και τον υποβιβασμό της, όμως όλοι συμφωνούν ότι ακόμη και μετά από αυτές τις ποινές η Φενέρ ξεμπέρδεψε με την υπόθεση πολύ εύκολα. Πολλοί στην Τουρκία άλλωστε υποστηρίζουν ότι ο Πλατινί πιέστηκε προσωπικά από τον Ερντογάν για το θέμα. Ένας Πλατινό που βρίσκεται υπό έρευνα από την FIFA και την ελβετική Αστυνομία. Σήμερα, η Ekstrabladet είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Ελβετός εισαγγελέας που ηγείται τις έρευνας έχει δεχθεί επιστολές από την Τουρκία που του ζητούν να ανοίξει και πάλι την υπόθεση της Φενέρμπαχτσε».
Από την πλευρά του, ο Ινφαντίνο δήλωσε στην Ekstrabladet για την υπόθεση της Φενέρ και τη σύνδεσή της με τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει σχέση με την θέση του Θεοδωρίδη στην UEFA και την απόφαση να αγωνιστεί στο Champions League ο Ολυμπιακός. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA είναι ένα ξεχωριστό σώμα και ο κ. Θεοδωρίδης δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν έχει σχέση με την απόφαση για τον Ολυμπιακό. Η UEFA έδωσε προσωρινή άδεια συμμετοχής του Ολυμπιακού στη διοργάνωση γιατί μετά από την εσωτερική έρευνα και τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα, δεν προέκυψε ενοχή του συλλόγου. Η απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού έχει εγκριθεί και από το CAS. Δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του Ολυμπιακού σε στημένους αγώνες σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, ενώ τα στοιχεία εις βάρος της Φενέρμπαχτσε ήταν ξεκάθαρα το 2011. Όσον αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, από τη στιγμή που οι εγχώριες αρχές δεν έχουν καταλήξει σε απόφαση, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο η UEFA».