Στο πλευρό του Μπενζεμά η Γαλλική ομοσπονδία

Ο Καρίμ Μπενζεμά άφησε, προς το παρόν, πίσω του τη Γαλλία και τα σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, επέστρεψε στην Ισπανία και στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το θέμα δεν έχει τελειώσει.

Μπορεί η υπόθεση του να έχει προκαλέσει σάλο, αλλά η γαλλική ομοσπονδία στηρίζει τον διεθνή φορ. Ο Μπενζεμά είναι υπό επίσημη δικαστική έρευνα, μετά τις καταγγελίες για προσπάθεια εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά, με τη χρήση «ροζ» βίντεο.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ, πήρε, πάντως, θέση υπέρ του άσου της Ρεάλ: «Η έρευνα δεν ισούται με καταδίκη. Είναι απαραίτητο να μην βγάλουμε συμπεράσματα πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Τρέφω μεγάλη σεβασμό προς τον Μπενζεμά. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και τον στηρίζουμε απόλυτα», δήλωσε σχετικά ο Λε Γκρετ.

Η ανακοίνωση από τον εισαγγελέα των Βερσαλλιών αναφέρει ότι τα αδικήματα, για τα οποία ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπει στο «στόχαστρο» της σχετικής έρευνας, μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.

Ο δικηγόρος του Γάλλου άσου, Σιλβέν Κορνιέ, επιμένει ότι ο πελάτης του είναι αθώος και πως δεν έλαβε μέρος σε εκβιασμό ή απόπειρα εκβιασμού. Σύμφωνα, πάντως, με γαλλικά ΜΜΕ ο Μπενζεμά, ενώ αρχικά δήλωνε πως δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση, παραδέχθηκε τελικά την εμπλοκή του στην απόπειρα εκβιασμού, η οποία περιλαμβάνει βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο.