«Αν έλεγαν κάτι που δεν ισχύει θα τους… τρώγαμε»

Μία ακόμη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Σπύρος Παπαθανασάκης μιλώντας για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ Ηρακλής.

Ο μεγαλομέτοχος των κυανόλευκων μίλησε για σχεδόν μία ώρα στην εκπομπή “Ώρα για μπλε”, στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4.

Αναλυτικά:

Για την εκπομπή Δίκη: “Εγώ δεν είχα πρόβλημα χθες το βράδυ. Άλλος κόσμος είχε. Όλοι εσείς είχατε φρίξει γι’ αυτό το ζήτημα. Εγώ το έχω πει ξανά. Η μάνα μου είναι ζωντανή και ποτέ δεν θα χαλάσω το όνομά της, το όνομα της οικογένειάς μου και τον Ηρακλή. Είχα δικηγόρους έτοιμους και άμα έλεγαν κάτι που δεν ίσχυε, θα τους τρώγαμε. Εγώ είπα από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, ότι δεν θα γίνει τίποτα που δεν θα είναι σωστό.

Άμα εγώ θέλω να πάω κάπου, θα πάω. Εγώ θα κάνω πάντα αυτό που είναι καλό για τον Ηρακλή. Πως θα μάθω τι μου γίνεται; Και πως να μάθω την Ελλάδα; Πήγαμε κάτω, έπιασα έναν παίκτη και του είπα ότι δεν έπαιξε σωστά και σήμερα έγραψαν πως τον ρώτησα πόσα θέλει για να έρθει στην ομάδα. Τέτοια πράγματα βλέπω πρώτη φορά στη ζωή μου. Είναι τρέλα εδώ.

Ο Ηρακλής όμως, είναι στην καρδιά μου και ο κόσμος δεν χρειάζεται να σκεφτέται, όπως σκεφτόταν χθες το βράδυ. Το μυαλό μας πρέπει να ειναι μόνο στην ομάδα.

Για την βοήθεια που έδωσε στον Κυζερίδη: «Όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Δεν έχει σημασία τι ομάδα ειναι. Όλοι μας πρέπει να βοηθάμε. Και στο γήπεδο παίζουμε 90 λεπτά αντίπαλοι, αλλά συνολικά είμαστε ένας καλός λαός. Αυτό που κάνω είναι λίγο. Είναι σοβαρό το πρόβλημα και αμα μπορεί και άλλος κόσμος να βοηθήσει μπορεί να αλλάξει την ζωή ενός ανθρώπου. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν αυτό”.

Για την πίεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες: “Ήταν για πολλά πράγματα. Για μήνες τώρα. Εγώ ξέρω που θα πάει ο Ηρακλής. Μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, όμως όταν φταίω για κάτι, ειμαι άνδρας και το λέω. Κι αν ο άλλος θέλει να μου δημιουργήσει πρόβλημα δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω ακούσει τόσα πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα στα ράδια. Ο κόσμος τους ακούει και τους πιστεύει.

Είπαν πως πήγαμε αλλού για χρήματα. Είπαν για το μπάτζετ. Ξέρουν τι λένε και γιατί, αλλά αυτά που λένε δεν είναι αλήθεια. Ακούγονται έτσι τέτοια πράγματα χωρίς έλεγχο. Άμα κάποιος δεν ξέρει την αλήθεια σε κάτι, να ρωτάνε. Εδω ο καθένας που νομίζει ότι ξέρει, φοβίζει τον κόσμο. Ότι έκαναν συνολικά δηλαδή και στη χώρα. Φόβησαν τον κόσμο και τώρα σιγά – σιγά πεθαίνουμε».

Για τους χαμένους βαθμούς:«Δεν είναι όλα βαθμοί. Όταν κάποιος παίρνει την ομάδα, παίρνει τις μετοχές… δεν είναι όλα βαθμοί. Ο κόσμος θέλει να κερδίσει αμέσως, αλλά κανένας δεν θέλει να κερδίσει περισσότερο από μένα. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, βάζουμε τις βάσεις και μια μέρα αυτή η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή. Μερικοί που δεν ξέρουν, λένε βάλε το χέρι στην τσέπη, όμως άμα πάρεις παίκτες πρέπει να είναι καλοί.

Αμα παίρνεις παίκτες μόνο για να παίρνεις, δεν θα έπαιζε ποτέ ο Τσότρας. Ο Βέλλιος. Αυτά δεν θα γίνουν σε ένα χρόνο. Του χρόνου θα είμαστε καλά. Και στο δεύτερο μισό θα είμαστε καλά. Ο κόσμος να κάνει υπομονή. Ξέρω τι μου γίνεται και ειμαι ευτυχισμένος γιατί ξέρω τι χρειάζεται ένας σύλλογος για να γίνει μεγάλος».

Για την οικονομική του επιφάνεια: «Αγάπησα την ομάδα. Αν όμως πάθω εγώ κάτι, θέλω αυτή η ομάδα να μην αρχίσει να χαλάει. Εγώ θα τα βάλω τα χρήματα για να πιαστεί η ομάδα. Όσο γι’ αυτά που χρωστάμε πλέον; Είναι πολύ λίγα, αλλά οι δικηγόροι μας συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω σε αυτό. Εμείς παλεύουμε, θα τα φτιάξουμε όλα. Του χρόνου δεν θα έχουμε μεγαλα προβλήματα».

Για τον τεχνικό διευθυντή: «Αυτή τη στιγμή πιστεύω στον εαυτό μου, παλιότερα ήμουν προπονητής και δεν θα κάνει το δικό μου μάτι λάθος. Ακόμα πληρώνουμε παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν ούτε στην Β’. Αυτή τη στιγμή θέλω να δω παίκτες, με τον προπονητή, τον Σεντελίδη αλλά και με τον Θόδωρο (σ.σ. Παπαδόπουλο) ώστε να δούμε τι μπορούμε να πληρώσουμε. Όταν βρω κάποιον σωστό που μπορεί να βοηθήσει, θα πάρουμε και τεχνικό διευθυντή. Αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε άλλα προβλήματα».

Για τα στοιχεία που θέλει να έχει ένας τεχνικός διευθυντής: «Όταν τον πάρουμε θα σας πω …”

Για τη δικαστική διαμάχη με Μυροφορίδη: «Τελείωσε το δικαστήριο με αυτό το ζήτημα. Αγαπάω τον Ηρακλή και θέλω κάθε φορά που κάνουμε κάτι, να ειναι για το καλό του Ηρακλή. Και ως που να βρω ανθρώπους να νιώθουν, να είναι επαγγελματίες θα συνεχίσουμε έτσι. Σιγά – σιγά θα δυναμώσουμε και την ομάδα και τα γραφεία και ο Ηρακλής θα είναι ένα καλό κλαμπ. Αυτή τη στιγμή μιλάμε με κάποιον. Μιλάμε. Χρειαζόμαστε την βοήθεια, αλλά δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο».

Για την αγωνιστική εικόνα: «Ακόμη και τώρα βλέπετε έναν καλύτερο Ηρακλή. Τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν παίξει ποτέ Σούπερλίγκα. Ασφαλώς και θα φέρουμε παίκτες. Κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερη ομάδα».

Για τα έσοδα: “Είχαμε υπολογίσει παραπάνω έσοδα. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω απ’ ότι είχαμε υπολογίσει. Και θέλω να προσθέσω και αυτό. Όταν μια ομάδα δεν κερδίζει όλα τα παιχνίδια, ο κόσμος δεν αισθανεται να πάει να την υποστηρίξει, όμως αυτό είναι λάθος. Όταν είμαστε κάτω, τότε χρειάζεται ο κόσμος. Διότι με κάθε βαθμό παίρνουμε περισσότερα χρήματα από τη NOVA. Με τα χρήματα αυτά παίρνουμε έναν πολύ καλύτερο παίκτη. Θυμάστε το παιχνίδι με την Λάρισα που όλοι τρελάθηκαν; Κανένας δεν τρελάθηκε περισσότερο από μένα. Η αλήθεια ειναι ότι έπρεπε να κάνουμε το αντίθετο από ότι αισθανόμασταν γι’ αυτό και ανεβήκαμε στη Σουπερλιγκ. Τώρα τα παιδιά μας πήγαν να παίξουν στον Ολυμπιακό και ήταν μόνοι τους”.

Για τις χορηγίες: «Είναι σημαντικό ότι πετύχαμε φέτος. Το ότι κάναμε επαφές και βρήκαμε κάποιους χορηγούς να μας στηρίξουν. Του χρόνου υπολογίζω να δημιουργηθεί ένα γραφείο, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις χορηγίες».

Για την θέση στην οποία θα είναι ικανοποιημένος από την φετινή περίοδο: “Να είμαστε στους πρώτους πέντε. Είπα στον προπονητή σε παρακαλώ πάρε την έβδομη θέση στον πρώτο γύρο κι ύστερα θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Είναι δύσκολο, αλλά κοίτα τα παιχνίδια που χάσαμε. Όλα στο 1-0. Με λίγη βοήθεια μπορούμε να τα κερδίσουμε. Ο κόσμος λέει «προσέξτε να μην πέσετε». Το μυαλό μου δεν σκέφτεται έτσι. Εγώ λέω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις. Και ότι γίνει έγινε. Για το Κύπελλο είπα του προπονητή, φτιάχνεις ομάδα, να πάρουμε παίκτες να βοηθήσουμε αυτούς που έχουμε και ότι γίνει.Έχουμε καλή ευκαιρία. Δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε».

Πηγή: bluearena.gr