Επιδειξη αλαζονίας από Κοντονή

Πολλές απορίες προκάλεσε η χθεσινή κλήση του ΠΑΟΚ σε απολογία από τον Κοντονή, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Είναι γνωστό, πως με τον νόμο που ο ίδιος ο υπουργός αθλητισμού πέρασε, δίνει το δικαίωμα στον εαυτό του, να καλεί σε απολογία ομάδες, όταν κρίνει ότι τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα δεν κάνουν σωστή εφαρμογή των κανονισμών.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Κοντονής θεωρεί ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ δεν έκανε καλά τη δουλειά της, τιμωρώντας τον ΠΑΟΚ  με 70.000 ευρώ πρόστιμο.

Προκύπτουν, λοιπόν, δύο ερωτήματα.

1. Ο Κοντονής ξέρει το πειθαρχικό δίκαιο της ΟΥΕΦΑ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αρμόδια επιτροπή της, δεν έκανε καλά τη δουλειά της;

2. Εφόσον οι 70.000 ευρώ δεν είναι σωστή ποινή για τον ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν, ο ίδιος θα επιβάλει μεγαλύτερη ποινή; Κι αν επιβάλει τελικά μικρότερη ποινή, τι νόημα έχει η κλήση του ΠΑΟΚ σε απολογία;

Πρόκειται προφανώς για μία επίδειξη από τον υπουργό αθλητισμού, που μέσω της καθημερινής παρέμβασής του στα αθλητικά γεγονότα, μάλλον στο τέλος θα απαξιώσει περισσότερο τον ίδιο τον θεσμικο του ρόλο.

Πάντως, το γεγονός ότι δεν κάλεσε σε απολογία και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, κρίνεται θετικό.