«Αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας»

Στο ραδιόφωνο του Arena μίλησε ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Τζιόλης για τις προσδοκίες της φετινής χρονιάς αλλά και τα αποδυτήρια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αν δημιουργήθηκαν προσδοκίες που δεν θα έπρεπε στον κόσμο:

«Κανείς δε βγήκε στην αρχή της χρονιάς να πει ότι πάμε για πρωτάθλημα, είπαμε χτίζεται η ομάδα. Όταν όμως έρθει το κακό αποτέλεσμα , το ξεχνάει ο ο κόσμος.»

Τι συμβαίνει και ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο δεν κερδίζει;

«Είμαστε λίγο αφελείς στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαστε κίλερ, να πάρουμε το αποτέλεσμα και να φύγουμε. Είναι κυρίως θέμα εμπειρίας. Προφανώς μας αδικεί αυτό το -15 από την κορυφή.»

Υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια;

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέσα στα αποδυτήρια. Πραγματικά όχι.»

Θα φανεί η δουλειά που γίνεται στη συνέχεια;

«Θέλω να λέω αλήθειες. Όλοι στην ομάδα θα σας πουν ότι ο προπονητής δουλεύει, είναι άξιος και κατέχει το ποδόσφαιρο. Είναι κοινή άποψη όλων. Πραγματικά χαίρομαι που δουλεύω με ένα προπονητή που γνωρίζει ποδόσφαιρο. Χωρίς να φανεί σαν κολακεία. Η ομάδα δουλεύει σε πολύ καλά πρότυπα.»

Χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια και σταθερότητα η ομάδα;

«Η ομάδα μπορεί να κάνει δυο καλά παιχνίδια και μετά όχι. Χρειάζεται να είσαι σταθερός και ακόλουθος στα αποτελέσματα.»

Για το -15 από την κορυφή είπε:

«Κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές. Δε θυμάμαι ξανά να έχουμε τέτοιο πρόγραμμα με 7-8 συνεχόμενα ντέρμπι. Μόνο δυνατοί αγώνες. Κάθε 3 μέρες. Προφανώς εκεί θα έχεις απώλειες. Θα είχαμε άλλη συγκομιδή μόνο και λόγω προγράμματος.

Παράδειγμα: Πέμπτη βράδυ παίξαμε με Ντόρτμουντ και Κυριακή απόγευμα με Ολυμπιακό. Δεν είναι ούτε 72 ώρες. Είναι άλλο ο αντίπαλός σου να παίζει Τρίτη και μετά Κυριακή και άλλο Πέμπτη βράδυ και μετά ξανά Κυριακή απόγευμα.»

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια να βρει ρυθμό και να δούμε ένα μέρος των δυνατοτήτων του;

«Μόνο αισιόδοξος μπορώ να είμαι. Η ομάδα θα μαζευτεί θα καθαρίσει το μυαλό όλων, η ομάδα θα βγει από το σοκ των τελευταίων παιχνιδιών και θα έχει πλέον ανοδική πορεία.»

Oι νέοι παίκτες έχουν καταλάβει τι σημαίνει ΠΑΟΚ;

«Οι νέοι αρχίζουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Στην αρχή υπήρχε η θετική πλευρά των πραγμάτων με την καλή πορεία . Σιγά σιγά κατάλαβαν την πίεση που υπάρχει στα άσχημα.»