Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζει η ημερομηνία αποπληρωμής

Τα δημόσια έσοδα το δεκάμηνου Ιανουαρίου–Οκτωβρίου 2015 δεν πήγαν τόσο καλά, όσο ανέμενε το υπουργείο Οικονομικών. Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Δεκέμβριο που θα δώσει ανάσα στα έσοδα . Σκέφτονται να παρατείνουν μέχρι και την αποπληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού ανήλθαν στα 36,5 δις. ευρώ, λιγότερα από τον στόχο του οικονομικού επιτελείου που ήθελε να συγκεντρωθούν 41 δις. ευρώ.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν τώρα πως ο μήνας που θα ανατρέψει την κατάσταση, θα είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος με τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας να δίνουν ανάσα στα έσοδα.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο –και με δεδομένη την καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης για τα νέα Τέλη- σκέφτονται ακόμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, και την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας με καταλυτική ημερομηνία την 29η Ιανουαρίου.