Τι εστί… Σποράρ

Η μεταγραφική περίοδος ανοίγει σε λιγότερο από 40 μέρες, αυτό το Σαββατοκύριακο πρωτάθλημα δεν υπάρχει, οπότε… μεταγραφολογία.

Σε τέτοιες περιόδους τα ονόματα κυκλοφορούν πιο εύκολα!

Σήμερα γράφεται στο εξωτερικό ότι ο Αντράζ Σποράρ είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ. Αυτά τα δημοσιεύματα προκύπτουν συνήθως από μανατζερικές πηγές, το να έχει προταθεί ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είναι απίθανο, το αν ενδιαφέρει πράγματι τον ΠΑΟΚ, το ξέρει μόνο ο Άρνεσεν με τον Τούντορ.

Το όνομα του Σποράρ, πάντως, είχε παίξει και το καλοκαίρι, έστω κι αν αργότερα αποδείχτηκε ότι ο Άρνεσεν δεν έψαχνε με τόσο μεγάλη θέρμη σέντερ φορ, άλλωστε ο Μπερμπάτοφ αποκτήθηκε αφού ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε θεωρητικά τις μεταγραφές του και ήταν επιθυμία του Σαββίδη.

Ποιος είναι, όμως, ο Σποράρ, ο οποίος εμπλέκεται σε σενάρια με τον ΠΑΟΚ;

Πρόκειται για έναν 22χρονο Σλοβένο σέντερ φορ (γεννήθηκε στις 27/02/1994), ο οποίος παίζει για 4ο χρόνο στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας και φέτος έχει 15 γκολ και 5 ασίστ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος.

Νούμερα εντυπωσιακά, που ίσως να ξεγελούν, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα υποβαθμισμένο, χωρίς δυνατές ομάδες και χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Με εξαίρεση τους αγώνες της Ολίμπια με την Μάριμπορ, που είναι οι μεγαλύτερες ομάδες της Σλοβενίας, σε όλα τα άλλα παιχνίδια, σπανίως πηγαίνει πάνω από 2.000 κόσμος στα γήπεδα.

Στο τελευταίο παιχνίδι, Ρούνταρ Βελένιε – Ολίμπια 1-3, στο οποίο ο Σποράρ έβαλε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, στο γήπεδο πήγαν 1.650 άνθρωποι, ενώ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στην Λιουμπλιάνα, με την Κρσκο (5-0, ένα γκολ ο Σπόραρ), στο γήπεδο ήταν 2.000 φίλαθλοι.

Σ΄αυτο το υποβαθμισένο πρωτάθλημα, ο Σποράρ είναι πρώτος σκόρερ, ενώ πέρσι είχε 13 γκολ σε 32 αγώνες.

Παρά τα πολύ καλά στατιστικά του, ο Σποράρ δεν έχει κληθεί ακόμη στην Εθνική Σλοβενίας…