Το FBI συμμετέχει στις έρευνες για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Γαλλίας και προσφέρουν την πλήρη συνεργασία τους, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι πολλοί υπήκοοι των ΗΠΑ τραυματίστηκαν και μια Αμερικανίδα σκοτώθηκε στις επιθέσεις. Λαμβάνουμε τα αρμόζοντα μέτρα για αυτό, και η Υπηρεσία Δικαιοσύνης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας στο Εξωτερικό υποστηρίζει τη βοήθεια που προσφέρει η κυβέρνηση στα θύματα και στις οικογένειές τους διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του FBI», τονίζει αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «New York Times» ανάμεσα στα στελέχη του FBI που θα βρεθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν τις έρευνες βρίσκονται και ειδικοί στη συλλογή πληροφοριών από ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Ενας ακόμη λόγος που οι ΗΠΑ θέλουν τους… ανθρώπους τους εκεί, είναι το γεγονός ότι επιθυμούν την άμεση μεταφορά πληροφοριών από τις γαλλικές αρχές στα γραφεία των αμερικανών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν μέσω ειδικών προγραμμάτων τυχόν επικοινωνίες σε υπολογιστές μεταξύ των δραστών και ανθρώπων στις αμερικανικές πολιτείες. Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι ακόμη σαφή.

πηγή: protothema.gr