Γερμανία : Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους μας!

Εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στη Γερμανία και τα παιδιά της 2ης και της 3ης γεννιάς, μεγαλώνουν με τουρκική κουλτούρα, τουρκικά ονόματα, αλλά γερμανική παιδεία.

Τελευταία έχει προκύψει ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα, στις σχέσεις των δύο χωρών.

Τα παιδιά των Τούρκων που παίζουν ποδόσφαιρο, εκπαιδεύονται στις γερμανικές ομάδες, αλλά όταν φτάνουν στην κρίσιμη ηλικία, πολλά επιλέγουν την Εθνική της πατρίδας των γονιών τους.

Ο Νούρι Σαχίν, είναι ένας απ΄ αυτούς. Ο άσος της Ντόρτμουντ γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη 30 χιλιόμετρα από το Ντόρτμουντ, εκεί μεγάλωσε, στην Μπορούσια έγινε ποδοσφαιριστής, αλλά επέλεξε να παίξει στην Εθνική Τουρκίας.

To ίδιο κι ο Τσαλάνογλου, ο Γκοκχάν Τορέ, ο Τσενκ Τοσούν, ο Οζτεκίν, ο Αλκάι Σαχάν, ο Καν Αϊχάν και πολλοί άλλοι, που έχουν διπλή υπηκοότητα και παίζουν στην Εθνική Τουρκίας.

Κάποιοι άλλοι, επέλεξαν την Εθνική Γερμανίας, όπως ο συμπαίκτης του Σαχίν στην Μπορούσια, Ιλκάι Γκουντογκάν, που γεννήθηκε στο γειτονικό Γκελζενκίρχεν κι ο Μεσούτ Οζίλ ή o Eμρέ Τσαν της Λίβερπουλ.

Την Παρασκευή, ο Γιουνούς Μαλί της Μάιντς, έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Τουρκίας κι αυτή η επιλογή του, ενώ είχε παίξει στην Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας, προκάλεσε συζήτηση στη Γερμανία.

Όπως αποκάλυψε η Bild, η Γερμανική και η Τουρκική Ομοσπονδία ήρθαν σε συμφωνία, έτσι ώστε οι Τούρκοι να μην… κλέβουν τα προϊόντα του γερμανικού ποδοσφαίρου κι ο Μαλί της Μάιντς να είναι ο τελευταίος που αλλάζει ποδοσφαιρική εθνικότητα.

Σύμφωνα μ΄ αυτό το σχέδιο, οι Τούρκοι δεν θα προσπαθήσουν ξανά να προσελκύσουν νεαρούς Τούρκους, που είναι διεθνείς με τις γερμανικές Εθνικές, για να παίξουν στη δική τους Εθνική.

Ως αντάλλαγμα, οι Τούρκοι θα αξιοποιήσουν το σκάουτινγκ της Γερμανικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να στελεχώσουν τις Εθνικές τους με τουρκικής καταγωγής παίκτες, που δεν καλούνται στις γερμανικές Εθνικές.

Με λίγα λόγια, για την Εθνική Τουρκίας, θα μένουν όσοι τουρκικής καταγωγής παίκτες δεν χρειάζονται οι γερμανικές Εθνικές. Βέβαια, στην Γερμανία υπάρχουν αμέτρητοι τουρκικής καταγωγής παίκτες, που δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι γνωστή στην Τουρκική Ομοσπονδία, οπότε και οι Τούρκοι κάτι θα κερδίσουν…

Για να ισχύει αυτή η συμφωνία, βέβαια, θα πρέπει να την εγκρίνουν οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές. Γιόαχιμ Λεβ και Φατίχ Τερίμ…