Γενάρης, μήνας για… παλτό

Σε ενάμιση μήνα ξεκινούν οι μεταγραφές, κι ο ΠΑΟΚ όπως σχεδόν κάθε χρόνο, ψάχνει για παίκτες, που θα του λύσουν προβλήματα τον Ιανουάριο κι όχι απλά για συμπληρωματικές λύσεις!

Σχεδόν κάθε χρόνο, στον ΠΑΟΚ συνειδητοποιούν τέτοια εποχή ότι… κάτι δεν πήγε καλά με τις μεταγραφές του καλοκαιριού και ψάχνουν τον Ιανουάριο τις λύσεις. Αυτό θα κάνουν και φέτος, έστω και σε μικρότερο βαθμό. Μόνο που η… προϊστορία δεν ευννοεί τον ΠΑΟΚ, που σχεδόν κάθε Γενάρη, άλλο ψάχνει, και τελικά άλλο βρίσκει.

Στην τριετία του Ιβάν Σαββίδη, οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι συνήθως αποτυχημένες…

Πέρσι τέτοια εποχή, ο ΠΑΟΚ έψαχνε έτοιμους παίκτες από το περίφημο “πάνω ράφι”, ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε θεωρητικά το πρωτάθλημα κι ο Σαββίδης είχε καταστήσει σαφές ότι υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές.

Ο Αναστασιάδης έφερε νωρίς νωρίς τον Παπαγιαννόπουλο από την Σουηδία, ο οποίος επέστρεψε στην δεύτερη πατρίδα του, μόλις έφυγε ο Έλληνας προπονητής.

Επιλογές του Βρύζα ήταν δύο δαπανηρές μεταγραφές, ο Κριστιάν Νομπόα κι ο Ρικάρντο Κόστα, με συμβόλαια αρκετά πάνω από το εκατομμύριο. Ο Νομπόα έφυγε με το τέλος της σεζόν, ο Κόστα έμεινε γιατί το καλοκαίρι δεν ήθελε να λύσει το συμβόλαιό του και θα φύγει το καλοκαίρι.

Τα προηγούμενα χρόνια, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα!

Τον Ιανουάριο του 2014, οι επιλογές του ΠΑΟΚ ήταν… μνημειώδεις και δαπανηρές!

Μάρτενς, Χούσεν, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Νάτχο και Γκσμπούρνινγκ έφτασαν στην Τούμπα, αλλά κανείς δεν στέριωσε. Ο ακριβός Νάτχο, επέστρεψε στη Ρωσία, από τους υπόλοιπους ο ΠΑΟΚ έκανε προσπάθεια να απαλλαγεί, με εξαίρεση τον Ινσαουράλδε, που είχε αποκτηθεί ως δανεικός, αλλά στην Τούμπα δεν έκαναν προσπάθεια να τον κρατήσουν.

Ένα χρόνο πιο πίσω, μία από τα ίδια.

Ιτάνζ, Καμαρά, Ολίσε, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης και Βούκιτς ήταν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, κι απ΄ αυτές, δύο εξάντλησαν τα συμβόλαιά τους, παίζοντας και προσφέροντας. Ο Κατσουράνης και ο Βούκιτς. Δύο σχετικά φθηνές μεταγραφές!

Πηγαίνοντας πιο πίσω, υπήρξαν επιλογές, που σήκωσαν πολύ συζήτηση.

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Μπόλονι άναβε κεριά στις εκκλησίες για καμιά μεταγραφή, αλλά τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ τον ανάγκασαν να αποχαιρετήσει Βιεϊρίνια και Κοντρέρας.

Η μοναδική μεταγραφή της εποχής, ήταν ο Φρεντερίκ Νιμανί, που ζέσταινε τον πάγκο στην Μονακό. Ο Γάλλος πέρασε και δεν ακούμπησε και σήμερα, στα 27 του, αφού έμεινε ένα χρόνο χωρίς ομάδα, βγάζει χαρτζηλίκι σε ομάδα Δ’ Εθνικής στην Ελβετία (Φριμπούργκ).

Τον Ιανουάριο του 2011, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ετό από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον Αρίας από την Κολομβία, αλλά δεν του βγήκαν, ενώ το ίδι συνέβη κι ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2010, όταν πήρε τον Εντίνιο από την Μάλαγα και τον Κριστιάνο από την Πάσος Φερέιρα. Έφυγαν όπως ήρθαν.

Στα δύο πρώτα χρόνια Ζαγοράκη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε διάνα τον Ιανουάριο!

Τον Ιανουάριο του 2009, πήρε τον Χούτο, που δεν του βγήκε, αλλά έκανε δύο από τις καλύτερες επιλογές ξένων παικτών. Τον Σορλέν από την Ρεν, και τον Λίνο από την Πόρτο!

Ένα χρόνο πιο πίσω, τον Ιανουάριο του 2008, εκτός των Φρούνζα και Γκάβρανσιτς, που δεν ακούμπησαν, πήρε τον Βερόν και τον Κονσεϊσάο, που έβγαλαν τα λεφτά τους…

Πηγαίνοντας πιο πριν, στις προ Ζαγοράκη εποχές, το πανέρι είχε πολλά ευτράπελα, μέχρι και σεσημασμένους από την Ιντερπόλ.

Όπως ο Βραζιλιάνος Πιά, ο οποίος πριν από λίγους μήνες συνελήφθη στην πατρίδα για κλοπή ΑΤΜ τραπέζης. Όταν είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούνταν σε για συνέργεια σε φόνο…

Πηγή : Livesport