Μπάχαλο η διαιτησία…

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο διαιτησίας της ΕΠΟ για τους διαιτητές της Super League. Από αυτό έλαμψε δια της απουσίας του ο διάτων αστέρας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Χιού Ντάλας, ο οποίος ήρθε και παρουσιάστηκε ως ο αναμορφωτής της διαιτησίας, παράτησε έπειτα από δύο μήνες τους ορισμούς διαιτητών της Super League και της Football League και έναν χρόνο μετά εξακολουθεί να εμφανίζεται ως μέλος της ΚΕΔ και προφανώς να αμείβεται αλλά επί της ουσίας δίχως να έχει αντικείμενο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες οι διαιτητές της Super League είναι απλήρωτοι από την πρώτη αγωνιστική, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει ομαλότητα και κανονικότητα στην συμφωνημένη αποζημίωση των διαιτητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οσον φορά το σεμινάριο αυτό καθαυτό, οι φάσεις που προβλήθηκαν στους διαιτητές ήταν από ξένα πρωταθλήματα την στιγμή που φέτος τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουμε δει μεταξύ άλλων να μετρούν γκολ που μπαίνουν με το χέρι, να καταλογίζεται πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής και οι βοηθοί να σταματούν ως οφσάιντ φάσεις στις οποίες ο επιτιθέμενος είναι πολύ πιο πίσω από τον προτελευταίο αμυντικό.

Και όλα αυτά ενώ η σύνθεση της ΚΕΔ στερείται της έξωθεν καλής μαρτυρίας με επιλογές ατόμων που έχουν συγκριτικά πολύ χαμηλά προσόντα σε σχέση με τις θέσεις που κατέχουν.

Τα παραπάνω δημιουργούν την εικόνα μπάχαλου της διαιτησίας με αποτέλεσμα ομάδες όπως ο ΠΑΟ να ζητούν ξένο διαιτητή για το επικείμενο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.

Πηγή: soccerplus.gr