Σαββίδης – Κάκος : Τι, πως, γιατί…

Από την ώρα που ήρθε στη δημοσιότητα η υπόθεση του Κάκου, οι αντιδράσεις δεν ήταν λίγες, όσο περνούσε ο καιρός, όμως, άρχισαν να μεγαλώνουν.

Ώσπου ήρθε χθες το βράδυ η ανακοίνωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ., σε ένα ύφος, που δεν μας είχαν συνηθίσει, τουλάχιστο στην εποχή Σαββίδη. Το μήνυμα προς τον μεγαλομέτοχο ήταν σαφές. “Αν ο Κάκος έρθει στον ΠΑΟΚ, θα μας βρεις απέναντί σου”.

Οι οπαδοί τα είχαν πει και την Πέμπτη στην συνάντηση, που είχαν με την Γκοντσάροβα, παρουσία του Αγγελίδη. Δεν θα μπορούσαν να “καταπιούν” την συνεργασία του Κάκου με τον ΠΑΟΚ, κι αυτό ζήτησαν να μεταφερθεί στον μεγαλομέτοχο.

Οι μέρες πέρασαν, η υπόθεση Κάκου όχι μόνο δεν ναυάγησε, αλλά το ενδεχόμενο της συνεργασίας παραμένει ανοιχτό και υπάρχει η αίσθηση ότι οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται.

Μετά την ανακοίνωση, ο Ιβάν Σαββίδης έρχεται σε δύσκολη θέση, διότι προφανώς διαπίστωσε ότι η επιλογή του Κάκου είχε πράγματι αρνητικές προεκτάσεις.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήθελε απλώς έναν τημ μάνατζερ, τον οποίο οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να βρουν από το καλοκαίρι, όταν αποχώρησε ο Παντελής Κωνσταντινίδης, που για πολλούς ήταν ο ιδανικός για τη θέση αυτή.

Πέρασαν μήνες χωρίς να καλυφθεί το κενό, ο Σαββίδης δεν συμφώνησε με την επιλογή του Γερμανού, που έφερε ο Άρνεσεν καθώς (σωστά) θεώρησε ότι στη θέση αυτή πρέπει να υπάρχει ένας Έλληνας, που γνωρίζει την ελληνική πραγματικοτητα.

Αφού δέχτηκε εισήγηση για τον Κάκο (λέγεται πως ήταν του Ζαγοράκη) αποφάσισε να προχωρήσει. Τότε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η επιλογή θα φέρει τέτοια αντίδραση και διχόνοια.

Κι αυτή η διχόνοια, ίσως να είναι τελικά ο λόγος που θα κάνει πίσω, αν τελικά αποφασίσει να μην προχωρήσει με τον Κάκο.