Τον περασμένο Μάιο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον οργανισμό «Make a wish» είχαν ικανοποιήσει την ευχή του μικρού Χρυσοβαλάντη και είχαν διοργανώσει ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική του 2004 και τον Δικέφαλο. Αυτή η προσπάθεια αναγνωρίστηκε διεθνώς.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ: «Η ευχή του Χρυσοβαλάντη, να δει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, να αγωνίζεται απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν στην Παιδοογκολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο. Λίγους μήνες αργότερα η ανιδιοτέλεια του μικρού φίλου του ΠΑΟΚ και το «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας» αναγνωρίστηκαν διεθνώς…
Το ελληνικό κομμάτι του οργανισμού «Make-A-Wish» με τον οποίο συνεργάζεται ο ΠΑΟΚ και το PAOK Action, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει τα όνειρα και τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα, αναγνωρίστηκε διεθνώς λαμβάνοντας δύο ιδιαίτερα τιμητικά βραβεία.
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου του Make-A-Wish που έγινε στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ με αφορμή τον εορτασμό των 35 χρόνων από την ίδρυση του διεθνούς οργανισμού και με την παρουσία 1.200 εργαζομένων και εθελοντών από όλες τις πολιτείες της Αμερικής αλλά και τις 39 χώρες του πλανήτη στις οποίες έχει παρουσία το Make-A-Wish, οι άνθρωποι του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο λαμβάνοντας δύο βραβεία, ένα «Καλύτερης Ομαδικής Προσπάθειας» και ένα ακόμη «Ανθεκτικότητας σε δυσμενείς συνθήκες».
Μάλιστα το βραβείο «Ανθεκτικότητας σε δυσμενείς συνθήκες (Resilience Award)» θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στο όνομα ενός παιδιού Ευχής που έχασε τη μάχη με τη ζωή και του πατέρα του που ίδρυσε το Make-A-Wish Ινδίας.
Πρόκειται για το βραβείο Gandhar Joshi Resilience Award και αφορά στην αντοχή που έχει επιδείξει ο Οργανισμός στην Ελλάδα εκπληρώνοντας κάθε χρόνο και περισσότερες Ευχές παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας!
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του οργανισμού «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας» κυρία Αναστασία Μανιά «αυτό είναι ένα βραβείο που δόθηκε με την ευκαιρία της μεγάλης Ευχής που εκπλήρωσε το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος τον περασμένο Μάιο, αυτής του Χρυσοβαλάντη που θέλησε μέσα από έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004 να ενισχύσει το νοσοκομείο που τον έκανε καλά! Η συμβολή του ΠΑΟΚ ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της Ευχής και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ»!
Η κυρία Μανιά ευχαρίστησε προσωπικά τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη για τη συνεισφορά του υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή σας, τη συνεχή σας υποστήριξη και την πίστη σας στο έργο μας, αυτές οι διακρίσεις δεν θα ήταν εφικτές», ενώ παράλληλα υποσχέθηκε: «Το αίσθημα ευθύνης παραμένει το ίδιο ισχυρό και αυτή η παγκόσμια αναγνώριση όχι μόνο του Οργανισμού αλλά και της χώρας μας, μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια Δύναμη, την ίδια Χαρά και την ίδια Ελπίδα να προσφέρουμε το όνειρο στα παιδιά που δοκιμάζονται και χάνουν την παιδικότητά τους τόσο πρόωρα».
Από την πλευρά της υ γενική διευθύντρια του οργανισμού κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου αναφερόμενη στις διακρίσεις υποστήριξε: «Οι συγκεκριμένες διακρίσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές και για εμάς τους μόλις 10 εργαζομένους και τους 600 εθελοντές μας η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή. Οι προσπάθειές μας είναι αέναες και σκοπός μας ένας και μοναδικός: να εκπληρώσουμε την πιο βαθιά επιθυμία κάθε παιδιού που πάσχει από μία απειλητική ασθένεια ώστε να ενδυναμώσουμε τον αγώνα του. Μέχρι σήμερα εκπληρώνουμε όλες τις Ευχές των παιδιών που φτάνουν στο γραφείο μας, χάρη στη βοήθεια των δωρητών και χορηγών μας, αλλά πρέπει να φτάσει η πληροφόρηση για το έργο μας σε όλα τα παιδιά που νοσούν με παρόμοια ασθένεια! Μόνο τότε θα ησυχάσουμε»…
Να σημειωθεί ότι οργανισμός «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας» έλαβε και το βραβείο «Καλύτερης Ομαδικής Προσπάθειας (Team Effort Award)», το οποίο απονεμήθηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή και πρόεδρο του Make-A-Wish Γιον Στέτνερ στην κυρία Μανιά για το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με έμπνευση της Ελλάδας και σήμερα έχει υιοθετηθεί από αρκετές ακόμη χώρες, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που κρατάει και το PAOK Action σε εγρήγορση: όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο…»