«Αλλάξαμε εμείς, άλλαξαν κι αυτοί»

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στην Ουγγαρία και πιο συγκεκριμένα στο Σολνόκ, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την τοπική Σολνόκι σ’ ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για το Eurocup.

 

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην αυριανή μάχη με τους πρωταθλητές Ουγγαρίας, τόνισε: «H Σολνόκι πέτυχε μία σπουδαία νίκη στον όμιλο, έχει κάνει σημαντικές αλλαγές και σίγουρα αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι διαφορετικό από την πρώτη μας αναμέτρηση. Έχουν αλλάξει άλλωστε αρκετά και οι δύο ομάδες.

Η Σολνόκι είναι πολύ πιο δυνατή από την αρχή της περιόδου, παραμένει μία ομάδα που προσπαθεί να πιέσει σε όλο το γήπεδο και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, ώστε να πετύχει αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της πρόκρισης, αλλά όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα θα είναι πολύ σημαντικά.

Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι, να μην κάνουμε λάθη που θα δώσουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πετύχει εύκολα καλάθια και να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία μέσα στο παιχνίδι».

Δηλώσεις έκανε και ο Μιχάλης Λιάπης: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μία καλή ομάδα, η οποία μας δυσκόλεψε πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να παίξουμε καλή άμυνα, αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και στην επίθεση να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας και τότε όλα θα εξαρτηθούν από μας. Έχουμε και καλύτερη ψυχολογία πλέον, βάλαμε στην άκρη τις κακές εμφανίσεις και τις συνεχόμενες ήττες, η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και θέλουμε να το συνεχίσουμε.

Ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο, η Σολνόκι μετά τη νίκη που πέτυχε επί της Σάρατοφ θα συνεχίσει να παλεύει για την πρόκριση, ίσως αυτή να είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Νομίζω ότι με προσοχή στο παιχνίδι μας θα κερδίσουμε».