«Μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ»

Αν υπάρχει ένας Έλληνας (πέρα από τον Δημήτρη Τζούριτς) που ξέρει πολύ καλά την Τρεντίνο, που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ του βόλει, αυτός είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Ο συνεργάτης του Γιάννη Καλμαζίδη στην Eθνική γυναικών, μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν στην πόλη του Τρέντο ως προπονητής της Αρτζεντάριο έχοντας δει όλους τους αγώνες των πρωταθλητών Ιταλίας και του ζητήσαμε να μας αναλύσει τον αυριανό αγώνα του τσάμπιονς λιγκ ξεκινώντας από τον… εντοπισμό του αδύνατου σημείου της ιταλικής ομάδας.

«Το αδύνατο σημείο της, όπως και στις περισσότερες τοπ ομάδες της Ιταλίας, είναι ότι στην ουσία μαζεύτηκαν όλοι μαζί οι παίκτες 2-3 μέρες μετά το ευρωπαϊκό… Γι’ αυτό και έχουν ήττες απρόσμενες σχεδόν όλες αυτές οι ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου αλλά τώρα δεν είναι ακόμη η ομάδα που θα δούμε μέσα στη χρονιά».

Αυτή η πρώτη διαπίστωση ναι μεν ήταν ενθαρρυντική για τον ΠΑΟΚ αλλά ακούστηκε και κάπως γενική με τον Παπαδόπουλο να συμπληρώνει: «Εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή από την Τρεντίνο λείπουν προσωπικότητες τύπου Καζίτσκι, Μπιραρέλι. Προφανώς κι οι αντικαταστάτες τους Ούρναουτ, Βαν Ντε Βόρντε είναι πολύ καλοί παίκτες αλλά η προσωπικότητα των προκατόχων τους ήταν πολύ έντονη μέσα στην ομάδα».

Όσον αφορά το χαρακτηριστικό αγωνιστικό στοιχείο των Ιταλών; «Είναι μια κλασσική ιταλική ομάδα πρώτης ταχύτητας. Κάνει δύσκολα το λάθος, παίζει πολύ καλή άμυνα και με επιτυχία στις κόντρα μπάλες. Ο Τζιανέλι με τον Λάντσα είναι ακόμη στο ρυθμό του ευρωπαϊκού κι είναι ένα συν, ενώ ο Δημήτρης θεωρείται και είναι ένας από τους κορυφαίους διαγώνιους της Ιταλίας αλλά έχει κάποια θέματα με την μέση του. Αυτή τη στιγμή πάντως η Τρεντίνο προσπαθεί να φορμαριστεί μέσα από τους αγώνες γιατί έχει πολύ πιεστικό πρόγραμμα…»

Έχει λοιπόν πιθανότητες ο ΠΑΟΚ να κάνει το θαύμα; Η απάντηση του έλληνα τεχνικού απλή και κατανοητή. «Αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αυτή την περίοδο γιατί στη συνέχεια ομάδες όπως η Τρέντο και η Μόντενα θα είναι πολύ καλύτερες και σε άλλο επίπεδο».

Πηγή : sportsfeed