Μόνο ο Σαββίδης μπορεί να τον σώσει

Πολύ δύσκολες στιγμές περνά η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που είναι στα όρια της ασφυξίας λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που υπάρχουν…

Είναι σαφές ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για να σταματήσει η απαξίωση του τμήματος, που κράτησε τον ΠΑΟΚ ως σύλλογο όρθιο, τις μαύρες για το ποδόσφαιρο εποχές.

Αυτή την εποχή, η ΚΑΕ τα βγάζει με μεγάλη δυσκολία πέρα, τα προβλήματα είναι τεράστια, όπως και τα χρέη, και μόνο ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορούσε να σώσει τον μπασκετικό ΠΑΟΚ από την συνεχόμενη… μιζεροποίηση και την απαξίωση.

Παρά την εικόνα που πρέπει να περνά προς τα έξω, οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες, σε σχέση πάντα με τα έσοδα της ΚΑΕ και η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ανταποκριθεί. Και οι δικές της αντοχές, μετά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκανε τα τελευταία για να μην διαλυθεί η ΚΑΕ, έχουν όρια.

Σήμερα έγινε η γενική συνέλευση της ΚΑΕ, στην οποία ανακοινώθηκε ότι οι πιστωτές της ομάδας δέχονται να μετοχοποιήσουν τα χρήματα, που έχουν βάλει στο παρελθόν. Ήταν μια διαδικασία, που έπρεπε να γίνει, καθώς αυτά τα χρήματα ήταν στο άρθρο 99. Όλοι τους (Γαλατσόπουλος, Βιολίδης, Αμοιρίδης, Κουτλλουμπάνης, Πανάκας, Α.Σ., κ.α.) συμφώνησαν να μετοχοποιησουν τα χρήματά τους κι αυτό είναι προς τιμή τους, γιατί ουσιαστικά τα χάνουν. Ο μόνος που δεν δέχτηκε ήταν ο Μαμιδάκης, που έχει να παίρνει 17.500 ευρώ και ζήτησε να τα πάρει. Στην πράξη, λογιαστικά η ΚΑΕ απαλλάσεται απ΄ αυτά τα χρέη και θεωρητικά η ΚΑΕ συνεχίζει την πορεία της προς την εξυγίανση.

“Εχουν μείνει ακόμη οχτώ πιστωτές και ο ένας είναι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Σε όλους είναι εκχωρημένα τα ποσά για φέτος και του χρόνου. Οι άλλοι 33 πιστωτές έχουν εξοφληθεί. Είχαμε πει πριν χρόνια πως θέλαμε να κάνουμε εξυγίανση και να μην πτωχεύσουμε. Ταυτόχρονα τρέξει και η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό που μετοχοποιήθηκε. Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση κάποιου υποψήφιου επενδυτή”, είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, προσπαθώντας να περάσει ένα ευχάριστο μήνυμα.

“Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το όραμα της προσέκλυσης ενός επενδυτή, ώστε η ομάδα να πάει εκεί που ανήκει και να ωθήσει τον κόσμο της να την αγκαλιάσει. Ο επενδυτής που θα ενδιαφερθεί ξέρει, πλέον, πως θα μπει στην ΚΑΕ και τι αναλαμβάνει. Ξέρουμε σήμερα τι χρωστάει και πού ο ΠΑΟΚ.   Για εμένα δεν αλλάζει κάτι. Ο κυρίαρχος στόχος είναι να έρθει επενδυτής και ευχή μου αποτελεί να είναι αυτός ο κ. Σαββίδης. Δεν θα πρέπει να μην αναφέρονται και οι υπόλοιποι άνθρωποι που βοήθησαν για να είμαστε στη σημερινή κατάσταση, οι κ. Αμοιρίδης, Βιολίδης, Πανάκας, Κουτλουμπάνης. Όλοι στις δύσκολες στιγμές έβαλαν πλάτη”, είπε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, που επειδή μετοχοποιεί το μεγαλύτερο ποσό, τύποις θα γίνει μεγαλομέτοχος.

Παρά τις αισιόδοξες τοποθετήσεις, όλοι στην ΚΑΕ γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή, η μόνη ελπίδα για να μείνει ζωντανή η ομάδα μπάσκετ είναι ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς άλλος στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλος και οι συνεργάτες τους, περιμένουν από τον Ιβάν Σαββίδη, να μετοχοποιήσει με τη σειρά του τα χρήματα, που βάζει εδώ και καιρό, για να πληρώνει υποχρεώσεις στην εφορία, να γίνει μεγαλομέτοχος και να αναλάβει την ΚΑΕ. Όλοι το εύχονται, σίγουρος δεν είναι κανείς.

Αυτή τη στιγμή ο Σαββίδης είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την ΚΑΕ. Αν δεν την αναλάβει, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα, όσο λίγοι μπορούν να φανταστούν.