Ο κύριος… παράπτωμα – Άφωνη η Κροατία

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000.000 ευρώ θα αφεθεί ο προεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη.

Ο ισχυρός άνδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατηγορήθηκε σχεδόν για ότι παράνομο μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας!

Φοροδιαφυγή ύψους 1.600.000 ευρώ, απιστία για ένα ποσό που φτάνει τα 17.000.000 ευρώ, υπεξαίρεση, παράνομες προμήθειες σε μεταγραφές παικτών της Ντιναμό, είναι μερικές από τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο οποίος συνελήφθη προς μαζί με άλλα πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ο γιός του!

Σύμφωνα με τον κροατικό τύπο, ο Μάμιτς μαζί με τους συνεργούς του έστησαν μία “επιχείρηση” δίπλα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ κι από 2004 εώς και τώρα “έτρωγαν κι έπιναν” στην υγειά της Ντιναμό.

Μεταξύ άλλων, η Ντιναμό εμφανίζεται να έχει πληρώσει μεγάλες προμήθειες για μεταγραφές παικτών σε υπεράκτιες εταιρίες, οι οποίες φέρονται να ανήκουν στον Μάμιτς και στους συνεργούς του, ενώ μεταξύ άλλων, φέρονται να λείπουν από το ταμείο της Ντιναμό κάποια εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Μόντριτς στην Τότεναμ.

Ανάμεσα στις υποθέσεις του ερευνούν οι αρχές είναι και η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Άντερσον Κόστα, ο οποίος στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Άρη.

Για συνολική ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που εχει υποστεί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κάνει λόγο ο κροατικός τύπος…