“Σπουδαίοι, με σπουδαία ομάδα”

Ο Γιάννης Πετράκης, που έχει πετύχει το εκπληκτικό, να έχει έρθει στην Τούμπα με ΟΦΗ, Εργοτέλη και Γιάννενα και έχασε και τα τρία παιχνίδια με ανατροπή, ενώ προηγήθηκε (!), εξήγησε για ποιο λόγο επέλεξε να παίξει συντηρητικά, όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες και εξέφρασε την πίκρα του για την ήττα και τα γκολ, που δέχτηκε η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα :

Για το παιχνίδι : «Σήμερα έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ξέραμε ότι παίζουμε με μια μεγάλη ομαδα, που έχει υψηλή ποιότητα. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, ήμασταν ανταγωνιστικοί, είχαμε καλή εικόνα, προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο όπως κι ο ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, ευτυχήσαμε να έχουμε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 32’ και καταφέραμε να προηγηθούμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες 90 λεπτά ήταν πολύ σπουδαία, απέναντι σε σπουδαία ομάδα.

Μας αφήνει πίκρα η ήττα, γιατί μπορούσαμε κάτι να πάρουμε. Μας μένει η πολύ σπουδαία προσπάθεια που κάναμε, και κοιτάμε την επόμενη μέρα»

Για την άμυνα της ομάδας του : «Απέναντι στον ΠΑΟΚ λειτουργήσαμε καλά, δεν παίζαμε μόνοι μας. Έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, κάναμε κι εμείς. Το πρώτο γκολ ήταν ένα πολύ ωραίο, απίθανο γκολ, όπως και το δικό μας. Εμείς αυτή τη συνθήκη τη δουλέψαμε στην προπόνηση. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μ.ο. 10 σουτ στο παιχνίδι. Το δουλέψαμε αυτό.

Έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, αλλά το ένα γκολ είναι από λάθος γύρισμα και κακό συντονισμό και το άλλο ένα γκολ από μακριά. Δεν είναι ότι η άμυνα είναι αχίλλειος πτέρνα. Καμιά φορά κι οι συγκυρίες παίζουν ρόλο»

Για τους στόχους του ΠΑΣ : «Κάθε Κυριακή με ήττα ή νίκη, αλλάζεις στόχο. Εμείς θέλουμε απλά να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα έχει σπουδαίες ικανότητες, προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι»

Γιατί μπήκε αμυντικά στο δεύτερο μέρος : «Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με παίκτες όπως π.χ. ο Στοχ, αν ανέβεις να παίξεις ψηλά, θα έχεις πρόβλημα. Παρασυρθήκαμε στο τέλος και δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ».