Τέλος στην έρευνα εισηγήθηκαν ποινές για Μπλάτερ-Πλατινί

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA ολοκλήρωσε την έρευνά της πάνω στην εμπλοκή των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί στα σκάνδαλα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εισηγούμενη κυρώσεις και για τους δύο.

Και οι δύο έχουν αποκλειστεί προσωρινά για τουλάχιστον 90 μέρες από το ποδόσφαιρο μέχρι να βγει η τελική απόφαση από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξ αιτίας της εμπλοκής του ονόματός τους στα σκάνδαλα της FIFA.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το πρωί η Επιτροπή Ηθικής της FIFA, η έρευνα πάνω στην υπόθεση της εμπλοκής τους ολοκληρώθηκε και όπως προκύπτει και στους δύο εισηγήθηκαν κυρώσεις!

Πλέον η οριστική απόφαση για την τιμωρία και για το χρονικό διάστημα αυτής βρίσκεται στα χέρια του Χανς-Γιόακιμ Έκερτ, ο οποίος θα προεδρεύσει του ειδικού δικαστηρίου.

Μπλάτερ και Πλατινί κατηγορούνται για τον παράνομο χρηματισμό του πρώτου στον δεύτερο, το 2011, ύψους 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, για το οποίο αμφότεροι ισχυρίζονται ότι υπήρξε προφορική συμφωνία ανάμεσά τους.

Η εξέλιξη της υπόθεσης βαδίζει με γρήγορους ρυθμούς και πιθανότατα πριν από τα Χριστούγεννα ανακοινωθεί η απόφαση, ενόψει και των επικείμενων εκλογών της FIFA τον Φεβρουάριο.

πηγή: sdna.gr