«Όποιος δεν μπορεί να πάει για μπαλέτο!»

Απίστευτο ξέσπασμα από τον Ίγκορ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου. Μίλησα με σκληρά λόγια για κάποιους ποδοσφαιριστές του, χωρίς να τους κατονομάσει, ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που όπως είπε του αναλογεί, ενώ τόνισε πως κάποιοι παίκτες έχουν μηδέν προσωπικότητα και δεν μπορούν αν διαχειριστούν την κατάσταση!

Αν συμφωνεί ότι ήταν η χειρότερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Ναι συμφωνώ δεν ήταν καλή η εμφάνισή μας. Έχουμε κάποια ψυχολογικά θέματα στα αποδυτήρια. Οι παίκτες έχουν πίεση και δενμπόρεσαν το διαχειρστούν σωστά και το αποτέλεσμα φάνηκε στο γήπεδο».

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει: «Το να πούμε τώρα τον λόγο δεν είναι σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε σκληρά. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για λεπτομέρειες, κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι ίδιοι όταν κερδίζουμε και ίδιοι όταν χάνουμε».

Γιατί υπάρχει τόσο πίεση: «Σήμερα έπαιξαν πολλοί παίκτες από την περσινή χρονιά. Και όλοι εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τι σημαίνει να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Πρέπει να διαχειρίζεται σωστά την πίεση. Για μένα ως προπονητή δεν είναι σημαντικό να τους στηρίξω εγώ. Πρέπει οι ίδιοι να έχουν τη δύναμη. Γνωρίζω το πρόβλημα και ξέρω τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής μαζί σας τώρα και να σας πω τον λόγο».

Για τονΜπερμπάτοφ: «Ο Μπερμπάτοφ είχε μια καλή ευκαιρία, δεν την έκανε γκολ. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε ανεξάρτητα από εμφάνιση και τώρα είμαστε ξανά στο ίδιο σημείο όπως και πριν την διακοπή».

Για το αν έγιναν λάθος μεταγραφές: ««Δουλειά μου είναι να μπορώ να επιλέγω τους καλύτερους που έχω στη διάθεσή μου για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο»

Για το τι δεν πξηγαίνει καλά:«Θα μιλήσουμε αύριο στα αποδυτήρια με τους παίκτες. Απλά υπάρχουν κάποιοι που ήρθαν από μεγάλη απουσία, κάποιοι είναι εκτός φόρμας, κάποιοι περιμένουν από άλλους να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Επίσης κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίεση

Για το αν αισθάνεται πίεση: «Πίεση υπάρχει κάθε μέρα σε εμάς, αλλά εγώ μπορώ να τη διαχειριστώ».

Για τις αποδοκιμασίες στην ομάδα και τους παίκτες: «Ξέρω ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, ξέρω ότι υπάρχει πίεση. Να είμαστε άνδρες να σταθούμε στα πόδια μας και να μπούμε στο γήπεδο. Πρέπει να βγούμε όλοι μπροστά και να αλλάξουμε την κατάσταση. Πρέπει πρώτα να είμαστε άνδρες και μετά ποδοσφαιριστές. Κανένας δεν μπορεί να προστατέψει κανένα. Τι να τους προστατέψεις; Από τον κόσμο; Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση να πας για μπαλέτο ή στη δεύτερη κατηγορία με πρώτο εμένα. Κουράστηκα με την κατάσταση. Δεν έχει να κάνει με τον προπονητή και το σύστημα. Πρέπει να είμαστε άνδρες. Εχω κουραστεί με το να ψάχνουμε συνέχεια δικαιολογίες γιατο τι συμβαίνει».

Για το αν έχει αλλάξει γνώμη για τουςπαίκτες του (σ.σ. είχε πει ότι στα αποδυτήρια έχει άνδρες): «Δεν αλλάζω την άποψή μου. Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν γρήγορα. Οσα είπα πριν δυο μήνες δεν ισχύουν. Δεν έχει να κάνει με άλλους ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι εύκολο να είσαι καλός στις όμορφες στιγμές. Δεν ήρθα εδώ για να ρίξω την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές. Πρώτος την αναλαμβάνω εγώ. Εχω κουραστεί με την ιστορία να φταίει ο προπονητής, όταν κάποιοι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη και να διαχειριστούν την πίεση. Γιατί πάντα ο Τζιόλης είναι αυτός που πρέπει. Για τον Τζιόλη είναι καλός ο προπονητής και για τους άλλους όχι. Όταν κάποιοι έχουν μηδέν προσωπικότητα δεν φταίει ο προπονητή. Ο Τζιόλης είναι καλός ποδοσφαιριστής και άνδρας».

Στη συνέχεια ο Τούντορ αποχώρησε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, ενώ πρόλαβε να… πετάξει κι ένα «fucking chemistry» (σ.σ. γαμ…νη χημεία) για το οποίο πάντως ζήτησε συγνώμη.