Μπαλέτο, βαλς και …ΝΒΑ

Έχει ενδιαφέρον η – υπό την πίεση των δημοσιογραφικών ερωτήσεων – πρόταση του Τούντορ σε όσους ποδοσφαιριστές του δεν αντέχουν την πίεση, να ασχοληθούν με το μπαλέτο.

Ο κλασσικός χορός δεν χαρακτηρίζεται από τις σκληρές σωματικές επαφές του ποδοσφαίρου και άλλων αθλοπαιδιών, αλλά είναι δραστηριότητα με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Μάλιστα, ο χορός σε πιο απλή μορφή ήταν το πρώτο στάδιο πορείας αθλητών που έφτασαν στην κορυφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράδειγμα είναι ο Λιθουανός σέντερ Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος σε νεαρή ηλικία διδάχθηκε λαϊκούς χορούς της πατρίδας του για τέσσερα χρόνια!

Η μητέρα τον ώθησε στην πιο κοντινή σχολή χορού, προκειμένου να τον απολαύσει να χορεύει επαρκώς το καθιερωμένο βαλς την ημέρα του γάμου του.

Δεν ξέρουμε αν ο Λιθουανός σταρ χόρεψε βαλς με τη σύζυγό του Έγκλε Ακάιτε, αλλά σίγουρα κράτησε τα στοιχεία(αρμονία, ρυθμός) του χορευτή, πρόσθεσε τα βασικά του μπάσκετ, αμέτρητες ώρες προπόνηση και τώρα …χορεύει τους αντιπάλους του κάτω από τα καλάθια του ΝΒΑ.

Το καλοκαίρι ο Λιθουανός υπέγραψε τετραετή επέκταση συμβολαίου με τους Ράποτορς αντί 60 εκατ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα στον ΠΑΟΚ ο Τούντορ μάταια προσπαθεί να παρουσιάσει αρμονικό σύνολο.

Η ομάδα του κινείται σε αλλοπρόσαλλο ρυθμό κι ελπίζουμε να μην χορεύει ο ίδιος στους ρυθμούς του «τελευταίου τανγκό στην Τούμπα».