Γκαρσία για Κάκο, Σαββίδη, μεταγραφές…

Μοναδικός, ευθύς, απλά Πάμπλο Γκαρσία!

Ο Ουρουγουανός βρέθηκε σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ3 σε μια μοναδική συνέντευξη, στην οποία μίλησε για όλους και για όλα, χωρίς κανέναν δισταγμό!

Ένας Γκαρσία, όπως τον έχει συνηθίσει ο κόσμος…

Διαβάστε τις είπε ο Ουρουγουανός, που σε μεγάλο μέρος της συνέντευξης, μίλησε στα ελληνικά!

«Δεν ξέρω τι γίνεται στις προπονήσεις, αλλά βλέπω στα παιχνίδια ό,τι βλέπει όλος ο κόσμος»

«Εγώ είμαι εδώ και περιμένω. Πριν την έλευση του Αρνεσεν στην Θεσσαλονίκη, είχα μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη και του είπα ότι, αν με χρειάζεται, είμαι στην διάθεση του. Αλλά εμένα μου αρέσει να μιλάω πρόσωπο με πρόσωπο. Την πρώτη λέξη που άκουσα στην Ελλάδα ήταν η λέξη υπομονή, και αυτήν ακούω συνέχεια τα έξι τελευταία χρόνια…».

«Το περασμένο καλοκαίρι είχε προτείνει για προπονητή στον ΠΑΟΚ τον Μεξικανό Χαβιέ Αγκίρε και τον συμπατριώτη του Γκουστάβο Πογιέτ, νυν τεχνικό της ΑΕΚ».

«Στην αρχή, ως παίκτης, είχα πρόβλημα με τον Κάκο. Αλλά αυτό διορθώθηκε. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, διαθέτει αρκετούς βετεράνους, που μπορούν να καλύψουν την συγκεκριμένη θέση. Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε την ιστορία μιας ομάδας»

«Θέλω να γίνω καλός προπονητής. Αυτός είναι ο στόχος μου από εδώ και πέρα. Η προσοχή μου τώρα είναι στραμμένη στην ομάδα νέων Κ-17. Γίνεται καλή δουλειά, αλλά το παράπονο μου είναι ότι δεν έχουμε γήπεδα για προπόνηση. Κάνοντας μια σύγκριση με την δική μου εποχή, θυμάμαι ότι εμείς τότε πραγματικά πεινούσαμε. Προσωπικά, είχα για αρκετά χρόνια ένα μόνο ζευγάρι παπούτσια. Και σήμερα τα παιδιά τα έχουν όλα σε αφθονία. Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να τους τα δίνουμε όλα, πρέπει να «υποφέρουν» και να τα κερδίζουν με το σπαθί τους. Αυτοί, πάντως, είναι και το μέλλον του ΠΑΟΚ. Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν δώδεκα μεταγραφές και δεν ξέρω πόσες θα γίνουν τον Ιανουάριο. Αυτή δεν είναι σωστή τακτική…»

«Κανείς από εμάς δεν είναι ανώτερος από τον άλλο. Όλοι, όταν πεθάνουμε, θα πάμε στο ίδιο μέρος. Αν κάποιος είναι άνδρας, ένα πράγμα πρέπει να κάνει: να κοιτάξει προς τα κάτω αυτόν που είναι πεσμένος όχι για να τον ρίξει πιο κάτω αλλά για να τον σηκώσει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτε στη ζωή τους. Τώρα πρέπει να τους βοηθήσουμε».