Τεράστια ζημιά! Πόσα χάνει ο ΠΑΟ αν δεν γίνει το ντέρμπι..

Ζημιωμένος πολλαπλά θα είναι ο Παναθηναϊκός εφόσον αποφασιστεί να μη διεξαχθεί ποτέ το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό. Όπως προβλέπει η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι «πράσινοι» με τη Nova, σε αυτή την περίπτωση η πράσινη ΠΑΕ θα στερηθεί 300.000 ευρώ από τα προβλεπόμενα έσοδα από το συνδρομητικό κανάλι!

Η σύμβαση προβλέπει πως ένα παιχνίδι δεν αρχίσει με υπαιτιότητα μιας ομάδας, τιμωρείται με πρόστιμο 300.000 ευρώ (ουσιαστικά παρακρατείται το ποσό από τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από το κανάλι), ενώ αν το ματς αρχίσει και διακοπεί στη διάρκειά του, το πρόστιμο είναι 150.000 ευρώ.

Αυτή η οικονομική συνέπεια έρχεται να προστεθεί και στις άλλες που απειλούν το «τριφύλλι». Η ΠΑΕ απειλείται από την πειθαρχική επιτροπή της Super League με πρόστιμο (70-150 χιλ. ευρώ), αλλά και από τον Σταύρο Κοντονή, που βάσει του νέου νόμου μπορεί να τιμωρήσει την ομάδα με πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Αν προστεθεί σε όλα τα παραπάνω και η ζημιά από πιθανή τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών (κινδυνεύει με 2-3 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός), τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάμε για οικονομική καταστροφή.