«Να κάνουμε την υπέρβαση»

Για το παιχνίδι με την Ζενίτ μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην σημερινή Media day στο Παλατάκι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει μία δυνατή ομάδα όπως η Ζενίτ: Βασικά δε θα πρέπει να τους δώσουμε γήπεδο, γιατί είναι μία ομάδα που τρέχει πάρα πολύ γρήγορα. Οι παίκτες που είναι πολύ καλοί χειριστές της μπάλας. Με και χωρίς την μπάλα είναι πολύ δυνατοί. Είναι πολύ δυνατοί έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, αλλά είναι πολύ καλοί ντράιβερ. Είναι δυνατοί και αλτικοί και στηρίζονται στη δυνατή τους άμυνα. Από εκεί αντιδρούν δυνατά, δημιουργώντας πολλές επιθέσεις με πολλά ελεύθερα σουτ. Και οι αντίπαλοι δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στον γρήγορο ρυθμό που δημιουργούν.

Για την ταλαιπωρία της ομάδας αυτές τις ημέρες και τη διαχείριση του από τον πάγκο: Ανάλογα με το ποιος παίκτης είναι έτοιμος, αυτός και θα παίξει. Με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού θα δούμε ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Ρωσία στις λεπτομέρειες και τι πρέπει να κάνει αύριο: Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Μπορεί να μην περίμεναν τον ΠΑΟΚ να παίξει τόσο καλά εκεί. Θέλει πολλά πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις κάτι στην τύχη. Έχουν δύο παίκτες που στην καλή τους μέρες μπορούν να «σκοτώσουν» ομάδες Euroleague. Έχουν παίκτες ψηλούς ευέλικτους. Πρέπει να κάνει υπέρβαση ο ΠΑΟΚ σε κάποια πράγματα συγκριτικά με το παιχνίδι του, να τρέξει πολύ, να παίξει με πολύ μυαλό τουλάχιστον στην άμυνα και να μην τους δώσουμε ευκαιρίες για δεύτερες ευκαιρίες και χειριστεί τα μακρινά του σουτ. Επίσης στην επίθεση να είμαστε σοβαροί και να μην κάνουμε λάθη γιατί αν κάνουμε θα δώσουμε ευκαιρία στην αντίπαλο ομάδα να τρέξει στο δικό μας γήπεδο.

Για το αν ο ΠΑΟΚ αύριο παίζει το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση: Δεν ξέρω αν παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί γιατί τα αποτελέσματα αλλοιώνουν τη βαθμολογία συνέχεια. Όλες οι ομάδες είναι στα περίπου ίδια επίπεδα. Δεν μπορείς να υπολογίσεις που θα κερδίσεις και που θα χάσεις.