«Χάνουμε ισορροπία με Κλάους – Μπερμπάτοφ»

O Iγκόρ Τούντορ προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι το πρόβλημα της ομάδας του είναι ψυχολογικό, ότι ο προχθεσινός δείπνος ότι έκανε καλό στην ψυχολογία της ομάδας και περιμένει αύριο να δεί και το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Γκαμπάλα. Ο Κροάτης επισήμανε ότι αύριο δεν θα ξεκινήσει ο Αθανασιάδης, κι εξήγησε το λόγο…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για το παιχνίδι με την Γκαμπάλα : «Το αυριανό παιχνίδι για μας είναι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και περιμένω αύριο περισσότερο από ποτέ, αυτό που είδα το πρωί στην προπόνηση. Υπάρχει καλό κλίμα, είμαστε συγκεντρωμένοι, θα πάμε και στο ξενοδοχείο. Αυτό χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, στην ομάδα που θέλω να βλέπω στο γήπεδο».

Για το αν είναι θέμα ψυχολογίας τα άσχημα αποτελέσματα : «Το αποτέλεσμα της δουλειάς στην ψυχολογία θα το δούμε αύριο. Στο ποδόσφαιρο είναι πάντα σημαντική η ψυχολογία και είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή. Να καταλαβαίνει τους ποδοσφαιριστές, να λέει τα σωστά λόγια. Περιμένω καλές απαντήσεις από την ομάδα μου, περιμένω αυτό που είδα το πρωί, ήταν μία πολύ καλή προπόνηση».

Για το θα παίξουν Κλάους και Μπερμπάτοφ: «Όχι, στο αυριανό παιχνίδι ο Κλάους δεν θα είναι στην ενδεκάδα, θα ξεκινήσει ο Πέλκας. Για μένα όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από το όνομά τους. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και το πιο σημαντικό είναι το τώρα. Αύριο θα επιλέξω τους 11, που θεωρώ ότι είναι καλύτεροι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εκτός δεν είναι σημαντικοί. Και τακτικά, όταν παίζουν Κλάους – Μπερμπάτοφ μαζί, χάνουμε λίγο απο την ισορροπία μας στο παιχνίδι. Οταν αγωνίζεται ο Πέλκας έχουμε καλύτερη ισορροπία και ανασταλτικά».

Για το αν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικό ή ψυχολογικό: «Όταν τα αποτέλεσματα δεν έρχονται λογικό είναι να είμαι προβληματισμένος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες κάνουν 3-4 ευκαιρίες, λίγες κάνουν περισσότερες. Είναι σημαντικό για μας να σκοράρουμε, να προηγηθούμε και να πάρουμε μια νίκη. Θεωρώ περισσότερο ψυχολογικό το πρόβλημα κι όχι αγωνιστικό. Χρειαζόμαστε το γκολ. Αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη και δεν μπορείς να μεγαλώσεις ως οργανισμός. Κυριαρχούμε, αλλά δεν μπορούμε να κερδίσουμε».

Για την φωτογραφία του Κλάους με τις μπαλαρίνες : «Να εξηγήσω αυτό με τη φωτογραφία. Ήταν ένα μέρος της βραδιάς και της πλάκας που έγινε και ήταν κάτι που το διασκέδασα και μου άρεσε. Το αν το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι θετικό, θα το δούμε αύριο με το αποτέλεσμα».

Για το πως νιώθει που τον στηρίζει ο κόσμος : «Έχω πει από την πρώτη στιγμή εδώ, ότι νιώθω πολύ όμορφα και μεγάλη στήριξη. Σε μια στιγμή, που δεν ειναι εύκολη, είναι σημαντικό να νιώθεις τη στήριξη κόσμου. Το πιο σημαντικό αύριο είναι, εγώ και οι 11+3, που θα παίξουν, να τα δώσουν όλα. Είναι πιο σημαντικό ακόμη κι από το αποτέλεσμα».