«Πλάνο και θα είμαστε… καλά»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ηρακλής έκανε ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, σχολιάζοντας το επερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αναφέρθηκε στα σημεία… κλειδιά της αναμέτρησης, ενώ εξήρε και τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπαρτολίνι.

-Σέμπα, ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι περιμένει την ομάδα μας το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πώς περιμένεις εσύ αυτή την αναμέτρηση;

«Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς όλοι μας γνωρίζουμε πως ο ΠΑΟ είναι μία απ’ τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, όμως το πιο σημαντικό δεν είναι ο αντίπαλος, αλλά τι κάνουμε εμείς ως Ηρακλής. Πιστεύω ότι αν έχουμε καλή οργάνωση και αν παίξουμε συγκεντρωμένα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά για την ομάδα μας».

-Θεωρείς ότι με τη δυναμική παρουσία του κόσμου, ο Ηρακλής θα έχει τον «πρώτο λόγο» το Σάββατο;

«Ναι, βέβαια. Εμείς έχουμε πάντα πολύ κόσμο στο πλευρό μας και σίγουρα το Σάββατο περιμένουμε την πολύτιμη βοήθειά τους. Είναι ένα ντέρμπι, και αυτό είναι το ωραίο στο ποδόσφαιρο. Να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα και να απολαμβάνεις την ατμόσφαιρα. Θέλουμε τους οπαδούς μας να είναι εκεί, είναι η δύναμή μας!!!».

-Τι πρέπει να προσέξει σ’ αυτόν τον αγώνα ο Ηρακλής; Ποιά στοιχεία χρειάζεται να έχει η ομάδα για να πάρει αυτό που θέλει, δηλαδή τη νίκη και τους 3 βαθμούς;

«Θέλει μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας, διότι ο αντίπαλος διαθέτει έμπειρους και πολύ επικίνδυνους παίκτες, κυρίως στην μεσοεπιθετική γραμμή. Από την άλλη, είδαμε όλοι τι έγινε στη Λεωφόρο και διακόπηκε ο αγώνας, οπότε είναι λογικό τώρα ο ΠΑΟ να θέλει ακόμα περισσότερο τη νίκη και τους βαθμούς. Αυτά όμως είναι στη θεωρία. Αν ο Ηρακλής παρουσιαστεί έτοιμος, αποφασιστικός και με σωστό πλάνο στο παιχνίδι, νομίζω δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα και θα φτάσουμε στο στόχο μας, δηλαδή τη νίκη».

-Η γνώμη σου για τον κόσμο του Ηρακλή, και ποιό μήνυμα θα ήθελες να στείλεις ενόψει του αγώνα του Σαββάτου;

«Οι οπαδοί μας είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, ακολουθούν πιστά μέσα και έξω. Είδατε όλοι τι έγινε προχθές στη Βέροια. Νιώθαμε ότι παίζαμε στην έδρα μας, όμως δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε «δώρο» τη νίκη.

Για το Σάββατο, τους καλώ όλους στο Καυτανζόγλειο, να δημιουργήσουν και πάλι μία θερμή, μία μοναδική ατμόσφαιρα, και να σπρώξουν τον Ηρακλή στην επιτυχία. Αυτό θέλω, αυτό το κάλεσμα τους απευθύνω. Είπαμε, ο κόσμος είναι η δύναμη αυτής της ομάδας και τους χρειαζόμαστε όλους!!!»

-Όσον αφορά τον αγώνα της Βέροιας; Πώς έζησες αυτό το παιχνίδι;

«Η Βέροια είναι μία καλή ομάδα, όμως το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, δεν είχε πολλές και καλές ευκαιρίες από τις 2 ομάδες. Και εμείς και οι αντίπαλοί μας, είχαμε ως κύριο μέλημα, να αποφύγουμε τα λάθη. Πιστεύω ότι όποιος έκανε το πρώτο λάθος, θα έδινε την ευκαιρία στον άλλον να πάρει τη νίκη».

-Είναι κέρδος ο βαθμός εκτός έδρας ή όχι;

«Κοιτάξτε, αν είχαμε ακόμα 4-5 βαθμούς, θα σας έλεγα ότι και ο βαθμός που πήραμε είναι σημαντικός. Όμως τώρα, που η ομάδα δεν βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, θα πω πως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αυτό που θέλαμε. Εμείς πρέπει να παίρνουμε μόνο νίκες, είτε εντός, είτε εκτός έδρας».

-Επειδή έγινε μεγάλος ντόρος για την διαιτησία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ότι δηλαδή αδίκησε κατάφωρα σε αρκετές φάσεις την ομάδα μας. Ποια η άποψή σου;

«Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Ήταν κάτι που το είδε όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για τις εις βάρος μας αποφάσεις. Αν τολμούσαμε να μιλήσουμε «άσχημα» στον διαιτητή, θα παίρναμε αμέσως κάρτα. Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερα να μη μιλάμε».