Ο Ετό τα “χώνει” στον Γκουαρντιόλα

Η συνύπαρξή τους στην Μπαρτσελόνα ήταν αν μη τι άλλο αρμονική. Δημόσια ωστόσο ποτέ κανείς δεν είχε πει. Σάμουελ Ετό και Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ταίριαζαν και πλέον αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ο Καμερουνέζος επιθετικός παραχώρησε μία συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport βάλλοντας κατά του Καταλανού τεχνικού.

Αρχικά ο Ετο είπε:  “Ο Γκουαρδιόλα είχε την κακή τύχη να με χρησιμοποιήσει περίπου 20 λεπτά σ’ ένα φιλικό με την Τσίβας το καλοκαίρι του 2008. Σκόραρα τρεις φορές. Μεταξύ μας μιλήσαμε περίπου 10 φορές και του τα εξήγησα όλα. Ο Πεπ ήθελε να μου δίνει οδηγίες για το πως να επιτίθεμαι. Αυτός ήταν μέσος. Του είπα “αυτό δεν φυσιολογικό”. Δεν σέβεται πολλά πράγματα”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: “Με πείραξαν πολύ πράγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας όταν έφυγα για το Ουζμπεκιστάν. Αν θυμάστε ήρθε στην ομάδα ο Ανρί και αμέσως του έδωσαν το Νο 9. Ηταν η απόλυτη έλλειψη σεβασμού. Ο Τσάβι μου είπε ότι θα ήθελαν όλοι να μείνω αλλά εγώ απάντησα: “δεν με σέβεται, δεν τον σέβομαι”.

Και κατέληξε: “Στον ημιτελικό Μπαρτσελόνα- Ιντερ μπήκε στο γήπεδο και με χαιρέτησε. Το έκανε μόνο για τις κάμερες. Στα αποδυτήρια πριν δεν με είχε χαιρετήσει”.