Σάντος: «Ολα είναι πιθανά…»

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στο γκαλά «Best Coach», που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Gaiense και με την ιστοσελίδα maisfutebol να προχωράει λίγο παραπάνω το θέμα του νέου σταθμού του Πορτογάλου προπονητή.

Όταν ρωτήθηκε ο Σάντος για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους με την ΕΠΟ ανέφερε: «Η ομοσπονδία με πίεσε για να δώσω μια οριστική απάντηση, αλλά δεν αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Θα σκεφτώ ήρεμα και χωρίς πίεση χρόνου για το μέλλον μου. Είμαι προπονητής και είναι όλα πιθανά, να επιστρέψω στην Πορτογαλία ή στην Ελλάδα, ή να πάω ακόμη και στην… Κίνα».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για το τι θα κάνουν η Ελλάδα και η Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είναι ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Πιστεύω πως η Πορτογαλία θα προχωρήσει από τη φάση των ομίλων και μπορεί να πάει μακριά. Ο πρώτος στόχος της Ελλάδας είναι να περάσει. Θα δούμε μετά. Δεν πάμε εκεί για διακοπές. Είναι η τρίτη παρουσία της Εθνικής σε Μουντιάλ και στόχος είναι να περάσουμε για πρώτη φορά στη δεύτερη φάση».

Οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι στο περιθώριο του γκαλά ζήτησαν από τον Σάντος να δώσει τις προβλέψεις του για το πορτογαλικό clasico, ανάμεσα στην Μπενφίκα και στην Πόρτο, ομάδες στις οποίες έχει εργαστεί. “Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι των δύο ομάδων”, είπε με την κλασική φράση που χρησιμοποιούν αρκετοί… Από όλα όσα είπε γύρω από την κατάσταση των δύο ομάδων, φάνηκε πως η ζυγαριά των προτιμήσεων του Σάντος, γέρνει προς την Μπενφίκα..