“Γιατί τόση ηλιθιότητα;”

Το βράδυ του Σαββάτου, πήρε το μικρόφωνο κι απευθύνθηκε στον… βλάκα, όποιος ο ίδιος τον χαρακτήρισε, που πέταξε την κροτίδα και οδήγησε στην διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ – Άρη για 45 λεπτά. Σχεδόν δύο μέρες αργότερα, κι ενώ τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ο Παύλος Σαλτσίδης δεν ειχε πρόβλημα να επαναλάβει την άποψή του γι΄ αυτόν που έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων…

Αναλυτικά, όσα είπε στον Arena FM :

Για τα συναισθήματα του όταν έσκασε η κροτίδα: “Την ώρα που πήρα το μικρόφωνο και αποκάλεσα ‘βλάκα’ εκείνον που το έκανε είχα πολύ υψηλούς παλμούς. Δεν ήξερα τι να του πω… Ήθελα να τον ρωτήσω αν η συνείδηση του είναι καλά μ’ αυτό που έκανε, αν θα κοιμηθεί ήσυχος το βράδυ… Αυτός ο άνθρωπος δεν αγαπάει τον ΠΑΟΚ… Θεωρώ ότι οι διαιτητές άργησαν να διακόψουν το παιχνίδι. Έπρεπε να το κάνουν μόλις άναψαν οι πυρσοί. Δεν γίνεται σε κλειστό χώρο να ανάβει ο πυρσός! Κινδυνεύουν ζωές… Η ηλιθιότητα ενός οπαδού σε όλο της το μεγαλείο! Πετούσε κροτίδες ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε επίθεση στο παρκέ”.

Για το γεγονός ότι κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντέδρασαν μετά το τέλος του αγώνα: “Μας έλεγαν γιατί  δεν μεταπείσαμε τους διαιτητές και ότι αυτά δεν γίνονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μας έλεγαν πως είμαστε ανίκανοι. Αυτή η κροτίδα μπορεί να σου σπάσει τα τύμπανα, μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο! Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στις άλλες ομάδες”.

Για τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται έτσι: “Πως μπορούμε να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους του από τον ΠΑΟΚ; Πείτε μου! Αυτός ο άνθρωπος αποκλείεται να έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Αν έχεις ιδρώσει στον αθλητισμό, δεν πετάς πράγματα μέσα στο γήπεδο”.

Για το αν βρέθηκε ο δράστης: “Μέσα στον όχλο δεν μπορεί να βρεθεί κανένας και τίποτα”.

Για το υγιές κομμάτι του κόσμου του ΠΑΟΚ: “Δίνω συγχαρητήρια στον λαό του ΠΑΟΚ, που σηκώθηκε αμέσως και έφυγε. Αυτοί που πετάνε πράγματα δεν αγαπάνε τον ΠΑΟΚ και δεν ξέρουν τι σημαίνουν αυτά τα τέσσερα γράμματα. Δεν ξέρουν την ιστορία και ακολουθούνε μονάχα την μόδα. Μακάρι να μπορούσαμε να τους διώξουμε από τον αθλητισμό και να υπάρχει υγεία. Ακόμα και να χάνουμε δεν μας πειράζει, έτσι είναι ο αθλητισμός. Την άλλη φορά, ένας άλλος βλάκας πήγε και άνοιξε την πυροσβεστική μάνικα. Οι περισσότεροι οπαδοί είναι υγιείς, αλλά υπάρχουν αυτές οι μειονότητες, που δημιουργούν προβλήματα. Στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, στο ποδόσφαιρο, κάποιος πέταξε μια κροτίδα δίπλα στον βοηθό διαιτητή. Αν έπεφτε πάνω του, όλο το οικοδόμημα που πάει να δημιουργήσει ο Σαββίδης θα διαλυόταν. Φαντάζεστε ποια θα ήταν η ποινή της ΟΥΕΦΑ; Κουράστηκα και ψυχικά. Γίνεται τέτοια προσπάθεια να ξεχρεώσουμε και έρχεται ο άλλος και πάει να τα διαλύσει όλα. Δεν γίνεται να υπάρχει τόση ηλιθιότητα”.