Σκέψεις αποχώρησης από το ποδόσφαιρο κάνει ο Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε και ποιος κρύβετε πίσω από τις μυθικές ανακοινώσεις της Ξάνθης.
Απογοητευμένος από το ποδόσφαιρο και την επικίνδυνη στροφή της Λίγκας είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην Αθλητική Κυριακή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το πέναλτι του ΠΑΣ:
«Ήταν ένα μαρς πέναλτι. Τι να πω εντάξει έτσι είναι η ζωή τι να κάνουμε. Ήταν ένα μαρς πέναλτι και αν δεν έμπαινε έπρεπε να χτυπηθεί και δεύτερη φορά».
Για τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ που έχουν γράψει ιστορία και πως τις γράφει:
«Τις ανακοινώσεις τις γράφει μια εταιρία στην Ελβετία που συνεργαζόμαστε, οι οποίοι κάνουν σκάουτινγκ στα παιχνίδια μας και γράφουν τις ανακοινώσεις, χωρίς ποτέ να τους λογοκρίνω. Είναι γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στην Ελβετία».
Για το αν είναι γενικά ευχαριστημένος με τους διαιτητές:
«Εντάξει σήμερα είμαι, αύριο μπορεί να μην είμαι, κάθε ομάδα το βιώνει και η διαιτησία δεν μπορεί να είναι διαφορετική απο αυτό που βιώνουμε στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Δεν μπορεί να έχουμε μια διαιτησία άψογη όταν και εμείς οι ίδιοι έχουμε προβλήματα».
Για το αν 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο του αφήνουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο:
«Υπάρχουν στιγμές οι οποίες ήταν θετικές όπως σε όλα στην ζωή αλλά και αρνητικές. Αν με ρωτούσατε αν γύρναγα τον χρόνο πίσω 27 χρόνια αν θα έμπαινα στο ποδόσφαιρο θα σας απαντούσα οτι δεν θα έμπαινα στο ποδόσφαιρο ΠΟΤΕ. Όχι για αυτά που έχω ζήσει, τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει θετικές ή αρνητικές… Απλώς θεωρώ οτι έκανα λάθος. Δεν ήταν κάτι το οποίο εκείνη την στιγμή ήθελα. Στην αρχή ξεκίνησε ως μια απλή χορηγία και εν συνεχεία μπλέχτηκα χωρίς να το καταλάβω. Τώρα είναι έτσι και πρέπει να διαχειριστώ τα πράγματα έτσι όπως ήρθανε».
Για την ίδρυση της Super League την οποία ήταν πρωτεργάτης:
«Όχι δεν είμαι ευχαριστημένος. Όταν υπήρξε αυτή η σκέψη ήταν πραγματικά σε σωστό τάιμινγκ είχανε μπει οι σωστές βάσεις ώστε η Super League να μην είναι super μόνο στο όνομα αλλά να το πρεσβεύει πραγματικά και σαν επίπεδο, σαν επίπεδο συμπεριφοράς, σαν επίπεδο διαχείρισης των πραγμάτων, σαν επίπεδο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των ιδιοκτητών. Τα δύο πρώτα χρόνια και με την προεδρία των κυρίων Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη θεωρώ πως η Λίγκα πήγε υποδειγματικά αλλά από εκεί και πέρα κάπου χάσαμε τον δρόμο».
Για ποιο μήνυμα θα έστελνε στους τέσσερις ιδιοκτήτες των ισχυρών του Ελληνικού πρωταθλήματος:
«Κοίταξε νομίζω είναι μεγάλοι άνθρωποι, επιχειρηματίες πετυχημένοι ο καθένας στον χώρο του, νομίζω θα πρέπει να βγάλουν απο το ποδόσφαιρο αν έχουνε τα όποια επαγγελματικά συμφέροντα, τις όποιες πολιτικές σκέψεις, γιατί θα είναι χωρίς αύριο το ποδόσφαιρο αν οι τέσσερις συγκεκριμένοι παίκτες δεν βρεθούνε στο ίδιο τραπέζι όπως είχε γίνει κάποια χρόνια πριν με την δημιουργία της Super League. Έτσι ώστε να σχεδιάσουν σε ένα χάρτη ποιο είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζεται. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε. Ας πάρουν ο ένας τηλέφωνο τον άλλον, μεγάλοι άνθρωποι είναι και έχουν εμπειρίες από τις επιχειρήσεις τους. Ας μην κοιτάμε τους ηρωισμούς, ποιος μπορεί να τους φέρει κοντά. Αν το κάνουν, θα κάνουν κάτι καλό για τους ίδιους, για το ποδόσφαιρο, για την κοινωνία, ακόμα και για τους πολιτικούς. Αν αυτό το κάτι γίνει, θα λύσει το πρόβλημα της βίας και της διακοπής και θα απενεργοποιήσει πολύ κόσμο που πιθανόν να εμπλέκεται στα στοιχεία της βίας και της διαπλοκής που έχουμε σήμερα».
Για το μέλλον της Ξάνθης και αν ενδιαφέρθηκε κανείς για την ομάδα:
«Όχι είναι μακριά απο αυτό δεν είναι κανένα σαράκι δεν είμαι εξαρτημένος απο τίποτα στην ζωή μου. Εαν μπορούσα να φύγω αύριο, θα έφευγα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να ακριβοπουλήσω την ομάδα μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε καν το σωστό ντιλ. Θέλω να δώσω ότι υπάρχει μια εταιρία που δεν χρωστάει σε κανέναν, που ορκωτοί λογιστές σε έναν έλεγχο θα τελείωναν σε δύο ώρες. Και αμέσως μετά να πω γεια και ευχαριστώ…».