Τα λεφτά δεν πιάνουν τόπο κι… αλλού

Προ ημερών ο Ιβάν Σαββίδης παραδέχθηκε ενώπιον των συνεργατών του στον ΠΑΟΚ ότι ποσό της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει επενδύσει στην ομάδα, έχει πάει στον βρόντο. Μόνο που η χασούρα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ δεν αφορά μόνο στον Δικέφαλο.

Ένα πολύ μικρότερο ποσό (60 εκατομμύρια ρούβλια, λιγότερα και από 800 χιλιάδες ευρώ) δαπανά σε ετήσια βάση ο Σαββίδης, προκειμένου να συντηρεί το ιδιωτικό αθλητικό σχολείο στο Ροστόφ. Κι όμως, εξετάζει το ενδεχόμενο, είτε της παύσης λειτουργίας της ακαδημίας, είτε της μεταφοράς της σε άλλη περιοχή. Κι αυτό γιατί, όπως δήλωσε ανήμερα τα Χριστούγεννα στην ρωσική ιστοσελίδα rostov.kp.ru, «δεν βλέπω την εξέλιξη που θα περίμενα στην ακαδημία. Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια παιδική ακαδημία ποδοσφαίρου. Και το κάναμε. Για πρώτη φορά στη Ρωσία άνοιξε ένα σχολείο με βάση την εμπειρία του Βελιγραδίου. Καλέσαμε τους κορυφαίους ειδικούς, με απώτερο σκοπό να ετοιμάσουμε ποδοσφαιριστές σε βάθος επτά χρόνων. Εκτός, λοιπόν, από καλοί μαθητές και την μόρφωση τους, θα πρέπει κάποια στιγμή να φροντίσουν για το άλμα τους και σε μια επαγγελματική ομάδα. Κι αυτό ακόμη δεν το έχω δει»

Η ακαδημία του Σαββίδη στο Ροστόφ (έρχεται τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, παίρνοντας μέρος στο τουρνουά «Π. Κατσούρης») ιδρύθηκε πριν από εννέα χρόνια και αριθμεί 200 μαθητές. Οι γονείς των παιδιών ανησύχησαν με την φημολογία των τελευταίων ημερών, και έσπευσαν να συντάξουν επιστολή, ζητώντας από τον Σαββίδη να διατηρήσει το υπάρχων καθεστώς. Ο ομογενής επιχειρηματίας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Λένε ότι έχω κουραστεί με αυτή την ιστορία και ότι θέλω να κλείσω το σχολείο. Δεν αρνούμαι την χρηματοδότηση, αλλά ψάχνω και για λύσεις λογικές….».

Σε κάθε περίπτωση, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα χρήματα που δαπανά ο Σαββίδης, ασχολούμενος με το ποδόσφαιρο, δεν πιάνουν τόπο. Και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, ούτε καν η ακαδημία του στο Ροστόφ, είναι και η παλαιότερη ενεργός εμπλοκή του με την πρώτη ομάδα του Ροστόφ. Είναι προφανές ότι, πέρα από λάθη και παραλείψεις των συνεργατών του, και ο ίδιος δεν κάνει κάτι (ή πολλά;) καλά και ότι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις πρακτικές του.

Πηγή : Livesport