“Δεν κρατάω κακία, θα ξαναπήγαινα”

Ο περιφερειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν ένας απ΄ αυτούς που δέχτηκαν χθες το βράδυ τα βέλη των οπαδών του Άρη, στην εκδήλωση που έγινε στο Αλεξάνδρειο, καθώς δεν του επετράπη να απευθύνει χαιρετισμό.

Μιλώντας στον ArenaFM, εξήγησε τις έγινε χθες, από τη δική του σκοπιά, και μίλησε γι΄ αυτή την κατάσταση :

Για τα χθεσινά συμβάντα : «Ο κόσμος είναι έξαλλος και δικαιολογημένα. Πολλοί άνθρωποι προκάλεσαν αυτή την κακή πορεία, που έχει σήμερα ο Άρη κι αυτοί οι άνθρωποι, δεν ήρθαν καν στη γιορτή χθες. Είναι φυσιολογικό, έστω και μία μερίδα, μόλις είδαν κάποιον που εξέφραζε έναν θεσμό της πολιτείας, να ξεσπάσουν. Το καταλαβαίνω, γι΄ αυτό και έμεινα μέχρι τέλους στην εκδήλωση. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δεν μετάνιωσα που πήγα, αν ήταν σήμερα η γιορτή, θα ξαναπήγαινα».

Για τον λόγο, που πήγε : Πήγαν να τιμήσω τα 100 χρόνια του Άρη, που είναι ένας σύλλογος με μεγάλη προσφορά στην Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία. Πήγα απλά να ευχηθώ «χρόνια πολλά» σ΄ αυτόν τον σύλλογο, με την ευχή τα επόμενα 100 χρόνια να είναι καλύτερα. Στεναχωριέμαι όταν εισπράττω τον θυμό του κόσμου, αλλά καταλαβαίνω πως ο θυμός  είναι απέναντι σε ενα σύστημα πολιτικό, που απέρχεται».

Για τις πολιτικές ευθύνες : «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν θέλω να μπούμε σ΄ αυτή τη διαδικασία. Ο κόσμος ξέρει ποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ομάδες. Τόσα χρόνια προσπαθούσαν να μπλέξουν την οπαδική λογική με την πολιτική κι αυτό ήταν λάθος. Οι πολιτικοί πρέπει να παλεύουν για όλους, όταν έχουν δίκιο. Υπήρξαν ολιγωρίες, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ομάδες της Αθήνας, που έχουν τα ίδια προβλήματα, είναι πολύ μπροστά, ενώ εδώ ομάδες όπως ο Άρης ή ο Ηρακλής, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα».