Πρόταση για ενοχή Ψωμιάδη

Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη, όσο και των συγκατηγορούμενών του, Χαρίλαου Ψωμιάδη του Γεωργίου, Χαρίλαου Ψωμιάδη του Παναγιώτη, Φιλιώς Γεωργίου και Αντώνη Κατσαρού, κατά περίσταση, για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζήτησε ο εισαγγελέας τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, Ανδρέας Κατεβάτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, κατά την κρίση του εισαγγελέα, από την πολύμηνη διαδικασία, τα έγγραφα και τους μάρτυρες, προέκυψε η διάπραξη της υπεξαίρεσης ποσού 21 εκατομμυρίων ευρώ από την ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς όπως είπε τα χρήματα υπήρχαν στην ομάδα, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Μάκη Ψωμιάδη.

Αναφερόμενος στον βασικό κατηγορούμενο, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε πως ήταν ο πραγματικός διοικητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, και πως ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου υπέγραφε τις επιταγές, ενώ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη ήταν «παρών» σε συναντήσεις με τον κατηγορούμενο, εμφανιζόμενο ως εργολάβο, Αντ. Κατσαρό.

Όσο για τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου, ο εισαγγελέας είπε πως «ήταν μία πολύτιμος συνεργάτης και γνώριζε όσα συνέβησαν, προκειμένου να καλυφθεί και να τελεστεί η υπεξαίρεση».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή (28/3) με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.