Αποκομμένη ακτοπλοϊκά η Λήμνος

Λάβρος ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής. Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, καταγγέλλει ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν αλώσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Η NEL Lines που θα έπρεπε να εξυπηρετεί το Β.Αιγαίο έχει μπει στον πτωχευτικό κώδικα με διασταλτική ερμηνεία, παρ’  όλα αυτά συνεχίζει να έχει την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή του Β.Αιγαίου. Και θα συνεχίσει για άλλα 12 χρόνια σύμφωνα με τη σύμβαση. Για κάθε δρομολόγιο η εταιρία επιδοτείται με 37.000 ευρώ. Εχουμε ζητήσει από το υπουργείο την πορεία των εκταμιεύσεων ,αλλά δεν μας ενημερώνει αν δίνονται οι επιδοτήσεις όταν δεν γίνονται τα δρομολόγια. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της εταιρίας έχει γίνει πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας» είπε ο κ.Χατζηδιαμαντής.

«Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος, οι συμβάσεις και οι ρήτρες που έχουν υπογραφεί. Αν δεν μπορούν να σηκωθούν να φύγουν», τόνισε ο δήμαρχος Λήμνου.

«Για τρίτη βδομάδα δεν έχουμε σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το πλοίο Θεόφιλος που εκτελούσε το εν λόγω δρομολόγιο χρησιμοποιείται πλέον για το δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία-Σάμος-Χίος-Μυτηλίνη-Λήμνος, το οποίο εκτελείτο από το πλοίο European Express το οποίο όμως κρίθηκε ακατάλληλο.
Εν τω μεταξύ από την περασμένη Δευτέρα δεν εκτελεί ούτε το πλοίο Aqua Maria το δρομολόγιο Λαύριο-Λήμνος –Καβάλα.
“Απίθανες είναι οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία NEL Lines”, είπε στο ΡΘ ο δήμαρχος Λήμνου.
Την μία φορά επικαλέστηκαν έλλειψη καυσίμων. Την δεύτερη τα μποφόρ, ενώ δεν υπήρχε απαγορευτικό απόπλου, δήλωσε ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς αν θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, σημείωσε ότι «ο δήμος έχει αποκλειστεί από αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον. Προσφυγή στη δικαιοσύνη μπορεί να γίνει μόνο από ενώσεις ιδιωτών που έχουν άμεσο συμφέρον και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Λήμνου.