Στο… περίμενε για Θέρμη

Ο δήμος Θέρμης κατέθεσε σήμερα στην διαιτητική επιτροπή «152» την προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα του διαγωνισμού ενοικίασης και εκμετάλλευσης του χώρου στα όρια του δήμου που θέλει να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης για να προχωρήσει στην ανέγερση του αθλητικού κέντρου.

Ο δήμος με την προσφυγή του ουσιαστικά αμφισβητεί την απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης, που ακύρωσε την (σχεδόν) ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης.

Μετά από την σημερινή εξέλιξη αυτό που όλοι περιμένουν είναι να συνεδριάσει η επιτροπή «152» για να πάρει την οριστική απόφαση και αυτό αναμένεται να γίνει σε περίπου 10 μέρες από σήμερα. Επόμενο βήμα θα είναι –σε περίπτωση που απόφαση είναι θετική- να ανοίξει ο διαγωνισμός και όπως λέει ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, «ευελπιστούμε σε ένα με ενάμισι μήνα να έχει τελειώσει η όλη διαδικασία».

Ο Νίκος Βεζυρτζής, που αν και αντιπολίτευση στον Δήμο Θέρμης, δούλεψε μαζί με το Δήμαρχο γι΄ αυτή την υπόθεση, είπε σήμερα το μεσημέρι, ότι το αργότερο σε δύο μήνες, το νωρίτερο σε έναν, αναμένεται να υπάρχει απόφαση.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, που υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών συνεδριάζει δύο φορές το μήνα και πλέον όλοι περιμένουν την απόφασή της. Στον Δήμο Θέρμης, αλλά και στην πλευρά του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη, υπάρχει η αίσθηση πως θα είναι θετική και θα προχωρήσει αυτή η επένδυση.