Κυανόλευκο μπάχαλο, χωρίς προηγούμενο

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον Ηρακλή, τρεις μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Ζάκυνθο και φυσικά ενόψει της συνέχειας και των πλέι οφ, στα οποία οι κυανόλευκοι θα παίξουν τα ρέστα τους για την άνοδα.

1. Θέμα Όγιος

Ο Παπαδόπουλος το μετάνιωσε και προσπαθεί πλέον (μετά και τις πιέσεις που δέχεται και τον βοήθησαν να καταλάβει ότι αυτό που αποφάσισε χθες με τον Τεννέ, είναι μεγάλο ρίσκο) να εξασφαλίσει την παραμονή του Αργεντίνου προπονητή στον πάγκο. Ο Όγιος είναι χολωμένος με τον μεγαλομέτοχο του Ηρακλή, μετά το χθεσινό απίστευτο άδειασμα κι αυτό είναι λογικό. Όπως λογικό είναι και το γεγονός ότι ο Αργεντίνος δεν πείθεται από τον Παπαδόπουλο για να παραμείνει.

Η σκυτάλη, πλέον, θα πάει στους παίκτες, οι οποίοι είναι ουσιαστικά οι μόνοι, που μπορούν να τον “ψήσουν” να συνεχίσει, μαζί με κάποιους ανθρώπους, όπως είναι ο Χαίτογλου ή ο Υψηλάντης, που είναι ξεκάθαρο ότι “συμβιώνουν” αλλά δεν “συμπορεύονται”. Μέχρι σήμερα το βράδυ, αναμένεται εξέλιξη. Τι θα γίνει αν δεν πειστεί ο Όγιος; Και τι θα ακολουθήσει σ΄ αυτή την περίπτωση, αν πάει κάτι στραβά την τελευταία αγωνιστική;

Προπόνηση σήμερα έγινε, φυσικά χωρίς τον Όγιος, αλλά με την επίβλεψη του Γκιζέλη.

2. Διοικητικό – Οικονομικό

Κι εκεί το μπάχαλο είναι απερίγραπτο. Η “Ηρακλής Συμμετοχών” ουσιαστικά απαξιώθηκε μόνη της, μετά τη στάση που κράτησε στο θέμα προπονητή. Ο Νίκου παραιτήθηκε, οι υπόλοιποι μάλλον έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Σε ότι αφορά τον Παπαδόπουλο, είναι δεδομένο ότι ψάχνει ένα οικονομικό στήριγμα για να βγάλει τη χρονιά και να μην αποσυντεθεί η ομάδα ενόψει των πλέι οφ. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Γαλανού, ο οποίος με μία γραπτή δήλωση που έβγαλε σήμερα το απόγευμα, κατέστησε σαφές ότι “είναι εδώ”.

Την ίδια ώρα, ο Δόβελος, μέλος της διοικούσας επιτροπής, δήλωσε ότι η περίπτωση Γαλανού, ναυαγεί.

“Σήμερα το πρωί επικοινώνησε και πάλι μαζί μου ο κ. Παπαδόπουλος, για να μου πει πως έχει ραντεβού με τον κ. Γαλανό το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ μου έκανε γνωστό πως στη συνέχεια θα έχει μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες, ενώ στις 19:00 μαζί με τη δική του παρουσίαση θα υποδέχονταν και τον κ. Τεννέ. Λίγη ώρα αργότερα, όμως επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου και μου είπε πως λόγω αντιδράσεων του κόσμου, ο κ. Γαλανός έκανε πίσω και δεν θα αναλάβει την ομάδα και ως εκ τούτου δεν ισχύει η συμφωνία με τον Τεννέ”, είπε.

Σχεδόν την ίδια ώρα, βγήκε η γραπτή δήλωση του Γαλανού, που αναφέρει τα εξής :

«Η θέληση μου να αναμιχτώ με την ΠΑΕ Ηρακλής ήταν στις αρχές της περιόδου, που μπορούσα να δείξω το έργο μου κάνοντας το δικό μου σχεδιάγραμμα για την δημιουργία μιας καλής και υγιής ομάδας με στόχο την άνοδο.

Στην συνέχεια , στα τέλη Δεκεμβρίου ζήτησα να αναμιχτώ εκ νέου με τα κοινά της ομάδος όμως υπήρχε τότε η περίπτωση των ιρανών που παρόλο που αμφισβητούσα την σοβαρότητα τους πρότεινα για να προλάβουμε την μεταγραφική περίοδο , για την ενίσχυση της ομάδας, να καταβάλλω ένα ποσό που σε περίπτωση που έρχονταν οι Ιρανοί τα χρήματα θα έμεναν στον σύλλογο.

Την δεδομένη χρονική στιγμή δέχτηκα πρόταση από τον κ. Παπαδόπουλο για μια συνάντηση. Σε αυτή μου ζήτησε να συνεισφέρω οικονομικά στα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα της ομάδας εν όψει των πλει οφ.

Στην πρόταση αυτή ενώ έγινε σε κακό τάιμιγκ, δεν αρνηθηκα να βοηθησω την ομάδα αλλά υπό όρους: ο βασικότερος όλων είναι να μην έχει την παραμικρή ανάμειξη ο ίδιος και να έχω εν λευκώ τον έλεγχο της ομάδας. Γιατί μόνο έτσι κατά την γνώμη μου μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο.

Η οριστική μου απόφαση εξαρτάται μόνο από τα θεσμικά όργανα και τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ οι οποίοι θα πρέπει να συσπειρωθούν για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι ένας και μοναδικός , η πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Η μπάλα, μάλλον έχει χαθεί…