Από την προσφυγιά, στα ευρωπαϊκά σαλόνια

Όταν οι πρόσφυγες ίδρυσαν το σύλογο, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές ανυπέρβλητες δυσκολίες, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν ποτέ, αλλά έχτισαν και τα όνειρά τους για μεγάλα και θαυμαστά πράγματα.

Για την ομάδα τους, το καμάρι τους. Ο ΠΑΟΚ της προσφυγιάς, της φτωχομάνας Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ της Μακεδονίας και του Βορρά.

Σιγά σιγά με τα χρόνια γίνεται ο ΠΑΟΚ της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Κόσμου όλου.

Ποιός θα το πίστευε πως θα ερχόταν η στιγμή που ο ”φιλοξενούμενος” ΠΑΟΚ, θα ήταν ο μόνος σύλογος που θα εκπροσωπούσε επάξια τον αθλητισμό της πόλης, πρωταγωνιστώντας σε όλα τα αθλήματα.

Η Γενεύη ίσως είναι η μεγαλύτερη χαρά που ένιωσε ποτέ ο ΠΑΟΚτσής. Είναι η στιγμή, που ένας σύλογος πνιγμένος από την αδικία του συστήματος απέναντί του διαχρονικά, σε όλα τα αθλήματα, έχει τη θέληση, τη δύναμη και την παλικαριά, να σηκώσει ένα Ευρωπαικό τρόπαιο.

Υπάρχουν όμως κι άλλες μεγάλες στιγμές στα σαλόνια της Ευρώπης, είτε στο μπάσκετ, είτε στο ποδόσφαιρο. Η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Άμστερνταμ και πολλές άλλες Ευρωπαικές πόλεις, έχουν νιώσει τη δύναμη του ΠΑΟΚ μας.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, περήφανος, αγέρωχος κι έτοιμος να συνεχίσει να κάνει περήφανους, αυτούς που είχαν την ιδέα να τον δημιουργήσουν, για να μπορούμε εμείς τώρα κι άλλοι πολλοί στο μέλλον, να τον χαίρονται και να τον απολαμβάνουν.

Να τον αγαπάνε και να τον προστατεύουν. Η Γενεύη είναι η καταξίωση. Είναι ο οδηγός για τον ΠΑΟΚ της Ευρώπης. Για τον ΠΑΟΚ του κόσμου όλου. Για τον δικό μας ΠΑΟΚ.

Υ.Γ.1. Η ενότητα είναι η ασπίδα μας και η περηφάνεια το δόρυ μας.

Υ.Γ.2. Ο Γ.Χ. είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ κι έχουμε την υποχρέωση να τον στηρίξουμε για να κάνει καλά τη δουλειά του και να νικάει η ομάδα. Τί δεν καταλαβαίνεις;

Υ.Γ.3. Οι εκλογές είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να λύσουμε τις υποθεσεις που εκρεμμούν. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Υ.Γ.4. Ο Κουλούρης είναι έτοιμος να αρπάξει μία μόνιμη θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδος, για την καινούρια χρονιά. Το αξίζει.