«Είχα ζητήσει να φύγουν κάποιοι παίκτες αλλά»

Για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνση του από την Βέροια μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης αποκαλύπτοντας πως είχε κάποια ζητήματα με την διοίκηση όσων αφορά τον καταρτισμό του ρόστερ της ομάδας και κυρίως των παικτών που είχε ζητήσει να φύγουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για την πορεία της Βέροιας: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι να φτιάξουμε την ομάδα. Έφυγαν αρκετοί παίκτες και ήρθαν άλλοι τόσοι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αρκετές σκιές που θέλαμε να διώξουμε από την περσινή χρονιά της Βέροιας. Βαθμολογικά δεν καταφέραμε να κάνουμε τη διαφορά και να είμαστε ψηλά. Όλες οι ομάδες βρίσκονται κοντά. Πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο».

Για το τι δεν πήγε καλά στη Βέροια: «Δεν είναι εύκολη η πεντάδα. Η Βέροια είναι μια ομάδα που πάλευε για την παραμονή. Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Ακόμα και ο Ατρόμητος και η Τρίπολη ήθελαν αρκετά χρόνια για να μπουν πεντάδα. Ειδικά στην Βέροια δεν είναι εύκολο. Υπήρχαν πολλοί ξένοι. Μεγάλος αριθμός παικτών. Η Βέροια, παρά τις μεταγραφές που έκανε, έφτασε να παίζει τελικά με τον Γιαννούλη, τον Πούγγουρα, τον Μαραγκό, τον Ναζλίδη. Οι παίκτες που ήρθαν για πολλούς λόγους δεν έκαναν τη διαφορά. Αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε στη Βέροια ήταν να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής. Ήμασταν αήττητοι εκτός έδρας για όλο τον πρώτο γύρο. Είχαμε την τέταρτη καλύτερη άμυνα. Το πρόβλημα ήταν στο γκολ. Αν είχαμε 1-2 παίκτες στην επίθεση θα είχαμε 8-9 βαθμούς παραπάνω».

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Κάποιοι έπρεπε να φύγουν γιατί τους ένοιαζε μόνο το προσωπικό συμφέρον. Κάποιοι παίκτες δημιουργούσαν πρόβλημα στα αποδυτήρια. Οι σχέσεις με τους ποδοσφαιρικές ήταν εξαιρετικές. Υπήρχε σεβασμός. Η σχέση του προπονητή με τους παίκτες αποτυπώνεται με το τι γίνεται κάθε Κυριακή. Βλέπατε μια ομάδα που πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό και δύσκολα έχανε. Υπήρχαν 1-2 παίκτες που προσπαθούσαν να κάνουν ό,τι θέλανε, να μην κάνουν προπόνηση. Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα. Κάποιοι έπρεπε να φύγουν, αλλά αυτό δεν έγινε. Για αυτό ίσως υπήρξαν προβλήματα στα αποδυτήρια με τον κύριο όγκο των παικτών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Για τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι: «Υπάρχει διοίκηση και τεχνικός διευθυντής. Ο κάθε προπονητής για αγωνιστικούς λόγους κάνει τις εισηγήσεις και λέει ποιοι πρέπει να φύγουν. Όταν φέρνεις κάποιους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν πετύχεις να σου προσφέρουν το 30% είσαι πετυχημένος. Μαζί επιλέξαμε. Θες να κρατήσεις την υπομονή και την ηρεμία, να φτιάξεις έναν κορμό. Να δεις ποιοι έχουν όρεξη να παίξουν στη Βέροια. Δεν γίνεται να φύγουν δέκα, να έρθουν άλλοι δέκα. Γίναν προσπάθειες να μείνει το καλοκαίρι ο Ραούλ Μπράβο, αλλά δεν ήμουν σύμφωνος, όπως δεν ήμουν και σύμφωνος να έρθει τώρα. Στην άμυνα η ομάδα δεν είχε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήγαιναν πολύ καλά, δεν θεωρούσα ότι υπήρχε λόγος να πάρουμε αμυντικό».

Για το αν υπήρξαν προβλήματα μετά την ενασχόληση του Καρυπίδη με τον Άρη: «Υπήρξε μια ανησυχία ότι ο Καρυπίδης θα πάει στον Άρη και θα φύγει από τη Βέροια. Μέχρι να καταλάβουμε τι γινόταν δεν υπήρξε πρόβλημα. Το τι κάνει ο καθένας στα σχέδια του είναι δικό του θέμα. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα».

Για τον ΠΑΟΚ και αν έγινε υπόδειξη για να πάνε στη Βέροια με τον Βρύζα: «Καμία υπόδειξη για να πάμε στη Βέροια. Για ποιον λόγο να πάμε καθ’ υπόδειξη από τον ΠΑΟΚ στη Βέροια; Πολλά γράφονται, κάποια για κάποιον σκοπό και άλλα γιατί έτσι θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι. Δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου. Αυτοί θέλω να έχουν την καλύτερη γνώμη για μένα. Όταν είδα τους παλιούς μου παίκτες στον ΠΑΟΚ είδα τη γνώμη τους για μένα. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε τρεις τελικούς κυπέλλου και ήμουν και στους τρεις. Τη μία σαν προπονητής και τις δύο ως ποδοσφαιριστής. Υπάρχει πολύ στενή σχέση. Έχω δώσει πολλά και έχω πάρει πολλά. Όπου υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες εισπράττω την αγάπη τους. Υπάρχουν θέματα να λύσει ο ΠΑΟΚ αλλά θα τον βρει τον δρόμο του. Μπορεί αγωνιστικά να μην έχει καταφέρει να κερδίσει πράγματα. Αλλά έχει τέτοια δυναμική που είναι σίγουρο πως θα βρει τον δρόμο του ο ΠΑΟΚ».

Για τον Γιαννούλη: «Καλό θα ήταν για τον Γιαννούλη να συνεχίσει να παίζει στη Βέροια. Είναι η πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ για αυτόν και τον Πούγγουρα. Έχει το ταλέντο για να παίξει στον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια. Όχι τώρα. Νομίζω και ο ίδιος το καταλαβαίνει».

Για τον Λούκας: «Τον γνωρίσαμε με τα παιχνίδια με την Καρπάτι. Προσπαθούσα να πείσω τον Τσιστιακόφ ότι έπρεπε να τον πάρουμε. Τελικά μετά από καιρό τα καταφέρανε. Στα μεγάλα παιχνίδια δεν ήταν παρών, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να δείχνουμε υπομονή. Δεν περίμενα να κάνει τόσο σπουδαία πράγματα στην Ισπανία. Πραγματικά χαίρομαι για αυτόν».

Για τη γνώμη του για το ότι ο Καρυπίδης ασχολείται με δύο ομάδες ταυτόχρονα: «Δεν μπορώ να κρίνω τον κ. Καρυπίδη. Είναι δικές του σκέψεις και δικές του πράξεις. Είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, θέλει να φτιάξει πράγματα και να πετύχει. Του εύχομαι να πετύχει και στον Άρη και στη Βέροια. Η σχέση μας είχε εντάσεις και ηρεμία. Του εύχομαι τα καλύτερα πραγματικά. Να πετύχει αυτό που θέλει. Στην ομάδα είχαμε ηρεμία και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το θέμα του Άρη. Γίναν προσπάθειες να πληρώνονται όλα στην ώρα τους. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που πληρώνουν στην ώρα τους. Δεν ήταν τραγικά τα πράγματα. Γίνονται προσπάθειες για να πληρώνονται όλοι. Σε σχέση με τις άλλες ομάδες ήμασταν καλύτερα. Τα πράγματα ήταν καλά».

Για το πρόβλημα στην επίθεση: «Με τον Πανθρακικό είχαμε πολλές τελικές. Τη διαφορά σε αυτές τις ομάδες τις κάνουν τα γκολ. Λίγες ευκαιρίες μπορεί να κάνει και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Σκεφτείτε ομάδες σαν τη Βέροια. Αν είχαμε το γκολ θα ήμασταν πιο ψηλά και θα είχαμε καταφέρει περισσότερα πράγματα».