Σοκ στην Μπάγερν για… 7 θλάσεις!

H Mπάγερν χάνει τον Ζερόμ Μποάτενγκ για 4 εβδομάδες με θλάση και στην Γερμανία άρχισε μεγάλη συζητήση. Που οφείλεται η… επιδημία των μυϊκών τραυματισμών που έφτασαν αισίως τους… 7;

Επτά παίκτες της Μπάγερν έπαθαν φέτος μυϊκους τραυματισμούς κι αυτό προκάλεσε συναγερμό στο Μόναχο!

“Η Μπάγερν επενδύει κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια ευρώ στο ιατρικό τμήμα μας! Απασχολεί τρεις γιατρούς και δέκα φυσιοθεραπευτές, γυμναστές και προπονητές αποκατάστασης, ενώ διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Επίσης πληρώνει εξωτερικούς συνεργάτες. Παρόλα αυτά έχει τόσους πολλούς τραυματισμούς!” έγραψε η Bild…

H γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί την άποψη ενός ανθρώπου της Μπάγερν, που γνωρίζει την κατάσταση, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

“Δεν υπάρχει μια αιτία για τους τραυματισμούς, είναι ένας συνδυασμός. Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της προπόνησης, είναι πολύ σκληρός. Παίζει ρόλο και η συνεργασία προπονητή – ιατρικού τημ και η προπόνηση. Η προπόνηση έχει πολύ μεγάλη ένταση, χωρίς σωστή αποκατάσταση, για την πρόληψη των τραυματισμών” είπε ο εν λόγω άνθρωπος της Μπάγερν.

Το ρεπορτάζ της Bild “διανθίζεται” με την λεπτομέρεια ότι “ο Γκουαρντιόλα χρησιμοποιεί παίκτες, ακόμη κι όταν δεν του το επιτρέπουν οι γιατροί”.