Κι όμως, έχει ξαναγίνει

Πως είπατε; Δεν έχει ξαναγίνει; Κι όμως, όχι απλά έχει ξαναγίνει, αλλά έχει γίνει και με χειρότερο τρόπο!

Το 0-3 να γίνει 3-3, το βίωσε ο ΠΑΟΚ και πριν από 12 χρόνια, στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Πάτρα. Ήταν 20 Ιανουαρίου 2002, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος (με 14 ομάδες τότε), με τον ΠΑΟΚ να είναι κοντά στην κορυφή και να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Στο τέλος, έμεινε μόλις 10 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό και την ισόβαθμή του ΑΕΚ.

Στην Πάτρα, με περίπου 2.000 οπαδούς του στην κερκίδα, ο ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς έκανε πλάκα μέχρι το 60’ και προηγήθηκε με 0-3, με γκολ του Γιασεμάκη (31’) και του Γεωργιάδη (33’, 57’).

Μετά το 60’, το παιχνίδι άλλαξε εντελώς. Η Παναχαϊκη μείωσε σε 1-3 με τον Ιστιόλ στο 64’, πλησίασε περισσότερο με αυτογκόλ του Μπορμπόκη σε σουτ πάλι του Ιστιόλ στο 66’ και ισοφάρισε ο Κομίνγκες στο 75 με προβολή.

Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο η Παναχαϊκή θα μπορούσε να κερδίσει καθώς ο Κομίνγκες έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 76’ και στο 79’ με τη μία, να σταματά στο δοκάρι του Τοχούρογλου. Μέσα σε 20 λεπτά, ο ΠΑΟΚ έζησε την απόλυτη κατάρρευση και έχασε έδαφος για το πρωτάθλημα.

Μετά το παιχνίδι, ο Μπάγεβιτς, που είχε κάνει αλλαγή τον Γεωργιάδη στο 62’ (στη θέση του μπήκε ο Σπάσιτς), δεν πήγε στη συνέντευξη τύπου κι έφυγε κατευθείαν, μέσα στα νεύρα, με αυτοκίνητο για την Αθήνα. Ο δε Γεωργιάδης δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια για την αντικατάστασή του.

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, που χάσαμε τη νίκη και τον απογοητεύσαμε. Χιλιάδες κόσμος ταξίδεψε στην Πάτρα κι εμείς τους αποηγοητεύσαμε. Στο 3-0 νομίζαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε και χαλαρώσαμε. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, χάσαμε τα στοιχεία μας ως ομάδα. Στο τέλος θα μπορούσαμε να χάσουμε», είπε ο Τάκης Περσίας, που πήγε στη συνέντευξη τύπου…