“Δεν γίνεται με το ζόρι”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε σήμερα στον Libero για τα θέματα της επικαιρότητας τον Άρη, και ειδικά για την αποχώρηση του Αθηναίου, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε και το πως θα αντικατασταθεί, για την αποχώρηση του Αγγέλου, που προηγήθηκε, και φυσικά και για το πρόβλημα με την ΦΙΜΠΑ, και την απαγόρευση μεταγραφών.

Αναλυτικά τα πιο ενδιαφέροντα της συνέντευξης του Αρβανίδη:

Για τον Αγγέλου: «Καταρχήν είναι πολύ καλός προπονητής. Όταν τον πήραμε με καθύβριζε όλο το σύστημα του Άρη και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι επιλογή ήταν σωστή. Συνεχίσαμε τη συνεργασία μας με πλάνο τριετίας. Το περσινό τελείωμα ήταν πολύ καλό. Έφτιαξε μία ομάδα με συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες και συνθήκες. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε εκείνη την εποχή. Είχαμε και φέτος μια καλή πορεία με την πρόκρισή στον τελικό. Λίγο πριν τον ημιτελικό του ήρθε η πρόταση από την Τουρκία. Ο μοναδικός όρος που είχε βάλει ήταν αν υπάρξει πρόταση από ομάδα ευρωλίγκας εξωτερικού και ποσό πάνω από 200.000 ευρώ να αποχωρήσει. Αυτή η πρόταση ήρθε. Μου είπε πως είναι πολλά τα χρήματα και πως δεν θα τα ξανβρώ ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορώ να μείνω άλλο είπε. Με το ζόρι δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν. Εδώ και χρόνια φεύγουν από τον Άρη οι περισσότεροι σαν προδότες και εξυβρίζονται. Θεωρήσαμε σωστό να αποχωρήσει και να κάνει ότι θέλει».

Για τον Αθηναίου: «Τέτοια λάσπη που δέχεται αυτή η διοίκηση είναι άνευ προηγουμένου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να συμβαίνει αυτό. Δεν υπήρχε κανένας όρος με το αν φύγει ο Αγγέλου θα μπορεί να αποχωρήσει και ο Αθηναίου. Αν υπήρχε τέτοιος όρος δεν θα έφευγε και ο αθλητής αμέσως; Πριν από ένα περίπου μήνα είχε πρόταση από Παναθηναϊκό, από τούρκικη και ιταλική ομάδα.

Οι 30 μέρες έχουν να κάνουν  με περίπου 45 ημερολογιακές. Ήταν πληρωμένος ο παίκτης, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Θεωρείτε βλάκες τους ανθρώπους της Αρμάνι που έδωσαν λεφτά για να πάρουν τον αθλητή; Άρα δεν ήταν ελεύθερος. Είναι καλός αθλητής, καλός χαρακτήρας, πρόσφερε στην ομάδα πάρα πολλά. Και γι’ αυτόν μας κοροϊδεύανε όταν τον φέραμε και τώρα πήγε σε μια ομάδα Ευρωλίγκας.

Με την αλλαγή προπονητή τον επηρέασαν αρνητικά κάποιοι, του χαλάσανε το μυαλό. Με τις προτάσεις που ερχόταν έλεγε συνέχεια να τις δούμε, θέλω να φύγω. Ενώ απορρίψαμε όλες τις προτάσεις, εκείνη την εποχή θεώρησε ότι πρέπει να μείνει και να τελειώσει την χρονιά και θεώρησε ότι πρέπει να κάνει την δήλωση μέσω της ΚΑΕ. Μετά το ματς με τον Ηλυσιακό ήρθε μια πρόταση από την Αρμάνι η οποία είναι μια πλούσια ομάδα που πληρώνει καλά. Μας ζήτησε να φύγει.

Ο λόγος της αποχώρησής του έχει να κάνει με την δύσκολη οικονομική κατάσταση, με το ότι δεν παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα η ομάδα. Ο ίδιος έχει υψηλούς στόχους, θέλει να βάζει ψηλά τον πήχη. Δυστυχώς ο Άρης δεν είναι ο Άρης που ήταν παλιά. Όταν ένας αθλητής έχει υψηλούς στόχους που δεν συμβαδίζουν με την ομάδα τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Επί μήνες υπήρχε πρόβλημα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τον πείσουμε να μείνει. Θεώρησε την τελευταία πρόταση ως μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτόν»

Για το πως θα αντικατασταθεί ο Αθηναίου: «Χάσαμε τον καλύτερό μας γκαρντ. Θα κερδίσουμε την υπόλοιπη ομάδα. Λαρεντζάκης,  Πουλιανίτης θα μπουν στο ροτέισον. Μποχωρίδης, Γκίκας, Μούρτος θα πάρουν περισσότερες αρμοδιότητες».

Για το πρόβλημα με την ΦΙΜΠΑ: «Είναι σύνθετο το θέμα της ΦΙΜΠΑ. Είχαμε συνολικά έξι απαγορεύσεις, όχι μία. Η μοναδική ομάδα που υπάρχει και παίζει με έξι απαγορεύσεις, που  λειτουργεί και έχει αξιοπρέπεια είναι ο Άρης. Πνίγονται ομάδες με μία και δύο απαγορεύσεις. Κάναμε μια πορεία θετική. 14 μήνες δουλέψαμε το άρθρο 99. Είχαμε την υπόθεση Ματσόν που διακανονίστηκε απ’ τον προηγούμενο πρόεδρο αλλά εμείς πληρώνουμε. Τελειώσαμε με Πάουνιτς, συμφωνήσαμε με τον Μπετς. Απομένουν τρεις απαγορεύσεις. Ντάνστον, Μάιλς και Σκορδίλης. 115 χιλιάδες ευρώ είναι του Σκορδίλη, 100 χιλιάδες δολάρια του Μάιλς και 75 χιλιάδες δολάρια του Ντάνστον. Το σύνολο δηλαδή  250.000 ευρώ περίπου και άλλα τόσα ήταν οι άλλοι τρεις. Για να τελείωνε το θέμα θα έπρεπε και για τους 6 να δίναμε μετρητά 200.000 ευρώ πακέτο. Δεν είχαμε αυτά τα χρήματα σε καμία περίπτωση. Πάση θυσία θα πρέπει να βρεθεί λύση για τη νέα χρονιά. Με τα χρήματα του Αθηναίου κλείνουμε το θέμα του Ντάνστον, και θα μας μένουν Μάιλς και Σκορδίλης».