Σάλος με τον θάνατο του βαρυποινίτη

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με τον θάνατο του 42χρονου βαρυποινίτη, οποίος την 25η Μαρτίου δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι έναν 46χρονο σωφρωνιστικό υπάλληλο στις φυλακές του Μαλανδρινού. Ο βαρυποινίτης, αλβανικής καταγωγής βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας, όπου είχε μεταφερθεί μετά το τραγικό συμβάν της Τρίτης.

To ρεπορτάζ είναι από το seleo.gr :

Δύο είναι οι εκδοχές για το θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης.

Ο Καρέλι την 25η Μαρτίου δολοφόνησε 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου, προτού βρεθεί και ο ίδιος νεκρός το βράδυ της Πέμπτης, μέσα στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, ο θάνατος του αλβανού βαρυποινίτη οφείλεται σε κάταγμα στο στήθος, για το οποίο αναμένονται εντός της Παρασκευής τα αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το θάνατος του κρατούμενου να οφείλεται σε ηλεκτροσόκ, καθώς έχει εντοπισθεί έγκαυμα στο χέρι του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση Αλβανών και άλλων αλλοδαπών κρατουμένων σε πέντε φύλακες, Τρικάλων, Μαλανδρίνου, Δομοκού, Κορυδαλλού και Πάτρας.

Υπενθυμίζεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα έχει ήδη αποκλείσει ως αιτία του θανάτου επιπλοκή της καρδιάς ή άλλο παθολογικό αίτιο.

Αντιθέτως, στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης γίνεται λόγος για πολλαπλά χτυπήματα και κάταγμα στο στερνό που, κατά την ιατρική έκθεση, συνετέλεσε στο να επέλθει ο θάνατος από αρρυθμίες της καρδιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για χτυπήματα στα άνω και κάτω άκρα με σπειρωτή ράβδο.

Το κάταγμα και τα χτυπήματα, κατά την ιατροδικαστική έκθεση, φέρεται να έχουν καταφερθεί στο θύμα μία η δυο ημέρες πριν από το θάνατο του κρατούμενου.